Általunk ajánlott szálláshelyek a Baranyai- és Geresdi-dombságban

 

A Baranyai-dombság területén az utóbbi években több szálláshelyet és turistaházat alakítottak ki. Ezek a házak a kulcsosházakhoz hasonló módon vehetők igénybe, de többségükben a házigazdák vagy az üzemeltető az étkezést is biztosítja. Több ház a falusi turizmus valamelyik kategóriájában vagy az ökoporta minősítésében működik, ezért különféle szolgáltatások is igénybe vehetők. A házak mindegyike településeken találhatók, de ennek ellenére nyugodt, csendes környezetben. A házak mindegyike ellátott vezetékes ívó-vízzel, és árammal. Az aktuális árakról érdeklődni a megadott elérhetőségeken lehet. Mivel a házak többsége téli időszakban is üzemel, ezért ilyenkor fűtési díjat is kell fizetni. A területen ezen kívül is működnek szálláshelyek és vendégházak, de a felsorolásban csak azokat ismertetjük, melyek a turistaútvonalainkhoz közel találhatóak.

 

Bayer vendégház (Liptód)

A Baranyai-dombságban, Mohácstól 18 km-re Liptódon, a Dobó István utca 26-os szám alatt találjuk a vendégházat. A ház mellett vezet el a zöldtúra útvonala. Egy lakóházból alakították ki a gázfűtéssel ellátott szálláshelyet, mely igényes és rendben tartott környezetben várja a kirándulókat, pihenni vágyókat. A ház 9 férőhelyes, 3 szobából, 2 fürdőszobából és egy konyhából áll. Parkolási lehetőség az udvarban van. A szobákban TV, az udvaron grillezési lehetőség és ping-pong asztal is van. A szállásdíjból igazolt természetjáróknak és turistakártyával 12% kedvezmény. Téli időszakban a ház csak fűtési díj ellenében minimum 3 éjszakára és csoportoknak vehető ki.

Elérhetőség: Dr. Gáspár Vincéné, Bayer Márta
Tel.: 06-69-368-134 vagy 06-30-226-5543 vagy 06-30-650-6226 vagy 06-30-650-6225
E-mail:
bayer.marta@citromail.hu

 

Faluház panzió (Véménd)

A faluházban található panzió tágas tereivel, szobáival kiváló szálláshely bakancsos turisták számára. A vendégek számára 3 db 2 ágyas, 3 db 6 ágyas és 1 db 5 ágyas szoba áll rendelkezésre. Minden szobában megtalálható egy TV, valamint a szobákhoz saját zuhanyzó és WC tartozik. A konyha főzési lehetőséget is nyújt, de kiváló közösségi tér is egyben. Infó: Schreck Bernadett, tel.: 36-69-543-025, 06-30-354-2366.

 

Jómadár Ifjúsági Szálló (Liptód)

Liptódon a Dobó István utca 7. szám alatt a zöld sáv jelzésű turistaút mellett található a szálláshely. Csendes, nyugodt környezetben helyezkedik el. Vendégeink berendezkedhetnek önellátásra, melyhez felszerelt konyha, sporteszközök (asztali tenisz, csocsó, lengőteke, stb.), kiépített szabadtéri sütő-főző hely áll rendelkezésre. Az étkezést igénybe vevők részére falusi vendégasztal szolgáltatással tudunk szolgálni. A szálló 30 fő befogadására alkalmas, plusz pótágyakkal 42 fő, 4 szobában (emeletes ágyakon), 4 fürdővel. Fő profilunk osztálykirándulások, nyári táborok szervezése. Ezen kívül szeretettel várunk családi, baráti társaságokat, melyek részére rendezvények, összejövetelek lebonyolítását is vállaljuk!

Igazolt természetjáróknak és Turista Kártyát felmutatóknak szeptember 1. és április 15. között a mindenkori szállásdíj árából 10% kedvezményt biztosítunk. A házról további információ ezen a honlapon olvasható: http://jomadarszallo.gportal.hu/

Elérhetőség:
Markesz István
Tel.: 06-20-772-0330
E-mail:
pistimarkesz@freemail.hu
Markesz Gergely
Tel.: 06-20-533-6870
E-mail:
markeszg@gmail.com

 

Gizi néni vendégház – ökoporta (Liptód)

A Baranyai-dombságban Liptódon a Petőfi u. 13. szám alatt található a muzeális bútorokkal berendezett szálláshely. Minősítés: 3 napraforgó. Férőhelyek száma: 8 fő. Igazolt természetjáróknak és Turista kártyát felmutatóknak a szállásdíj árából 20% kedvezményt biztosítunk. Csak felnőttek vagy családok részére vehető ki.

Elérhetőség:
Markesz István

Tel.: 06-20-772-0330
E-mail:
pistimarkesz@gmail.com

Markesz Gergely
Tel.: 06-20-533-6870
E-mail:
markeszg@gmail.com

 

Erdősmároki-vendégház (Erdősmárok)

Erdősmárok településen a templommal szemben az Ady Endre u. 59. szám alatt található. Régi parasztházból kialakított szálláshely. Csendes nyugodt környezetben található, hiszen az egyre fogyatkozó népességszámú településen már csak kb. 80 lakos van. Bolt nincs a faluban, így legközelebb Himesházán, Székelyszabaron vagy Mohácson lehet bevásárolni. Tel.: 06-20-925-8550

 

Fekedi-turistaház (Feked)

Feked Pécs és Mohács között elhelyezkedő kis apró falu. A Fekedi-turistaház Feked központjában (Feked, Fő u. 6.) található. Megközelíthető a ház mellett elhaladó zöld sáv jelzésű turistaútvonalon. Az üresen maradt és pusztulásnak indult egykori paplakot 2004-ben modern turistaszállóvá alakították át. A mai kor igényeinek megfelelően berendezett turistaszállóban egész évben lehetőség van szállásra, központi fűtés biztosítja a meleget, szépen berendezett ebédlő (tv-vel) és modern felszerelésű konyha a kényelmet (mikrósütő, kenyérpirító, teafőző, hűtő- és fagyasztószekrény, mosógép, vasaló). A négy szobában 16 fő tud pihenni egyszerre a részben emeletes ágyakon (1, 2 és 3 ágyas szobák vannak). Minden szobában van mosdó, közvetlen mellette zuhanyzó és WC. A felszereltség alapján lehet helyben is főzni, de előzetes bejelentés esetén biztosítanak főtt ételt is a szomszéd településről. Az udvar tökéletesen alkalmas kempingezésre, sátrak állítására. A szabadban is lehet főzni, sütni. A terület mellett elfolyó kis patak, az ápolt focipálya, az új játszótér harmonikus hangulatot áraszt. A falu közepén lévő turistaszálló és udvara szerencsés elhelyezkedésű - elég távol a lakóházaktól, s mégis mindenhez közel van. Igazolt természetjáróknak és Magyar Turista kártyára 20%. Ha szülőkkel jönnek: 10 éven aluli gyermekre 50%, 6 éven aluli gyermekeknek ingyenes. Üzemeltető: Feked Önkormányzata. Telefon: 06-69-345-106. E-mail: info@feked.hu

 

Markesz vendégház (Liptód)

Liptódon a Dobó István u. 21. szám alatt található. A sárga és a zöld sáv jelzésen juthatunk el ide. A Markesz-család tulajdonában lévő szálláshely. Igénybe vehető önellátással, vagy félpanzióval. 3 szobás, 25 fő elhelyezése lehetséges.

Elérhetőség:
Markesz István
Tel.: 06-20-772-0330

E-mail: pistimarkesz@gmail.com

 

Sombereki turistaszálló (Somberek)

A szálláshely Somberektől nyugatra a horgásztó partján található, közvetlenül mellette vezet el a sárga sáv jelzésű turistaút. A rönkházban 8 apartman szoba található két szinten, mely összesen 32 fő elhelyezésére alkalmas. Mindkét szinten egy nagy társalgóból nyílnak a szobák, ahol cserépkályha ad meleget a hideg téli napokon. Minden szobában található külön fürdőszoba, konyha, étkező- és hálórész. Az alsó szinten elhelyezkedő szobákhoz külön terasz is tartozik kényelmes kerti bútorokkal. A konyhában található főzőlap, mikró sütő, edények, főzőeszközök, étkészlet, hűtőszekrény, melyek több napos tartózkodásnál is otthoni kényelmet biztosítanak. Ezen túl lehetőség van a rönkház melletti bográcshelyek használatára is.

Szállásigénylés: Dohoczki Laura, tel: 06-20-852-0438

 

Geresdlaki vendégház (Geresdlak)

 

Geresdlak egy festői részén székely 4 napraforgós gerendaházak, a "Grinnyének" becézett szőlőhegyen nyújtanak hangulatos, nyugodt pihenést. Vendégházaink összkomfortosak és finn szaunákkal felszereltek. A Kelet-Mecsek, a Geresdi-dombság legmagasabb pontjáról gyalog és kerékpártúrával térségünk gyöngyszemei Geresdlak, Kisgeresd, Feked, a marázai Mária-kápolna, Himesháza is bebarangolhatók. A "Grinnyében" a gyümölcs és a szőlő kézzelfogható. Több százéves pincénkkel várjuk Kedves Vendégeinket. Férőhelyek száma: 10.

Tel.: 06-30-394-4595

Üzemeltető: dr. Habjánecz Tibor