Főoldal » 2013 » December » 11 » 2013. 12. 11. INTERJÚ NÉMETH MARGITTAL
10:57 PM
2013. 12. 11. INTERJÚ NÉMETH MARGITTAL


Németh Margittal beszélgetek, aki a Hétdomb Természetbarát Egyesület vezetőségi tagja és rendszeres résztvevője a túráknak. Szorgalmasan járja a Hétdomb kis csapatával ez erdőt. Amióta túrákat szervezünk a Baranyai-dombságba, ide is szívesen ellátogat.

- Baranya megyében nagyon régi hagyománya van a természetjárásnak, túrázásnak. Hogyan kerültél a természetjárók népes csapatába?

Mindig is nagyon szerettem a természetet, gyermekeimmel sokat sétáltunk a környező erdőben. A már régóta túrázó tagok hívtak az egyesületbe.

- Hány éve túrázol rendszeresen?

1995 óta túrázom rendszeresen.

- Túráid közt biztosan sok szép élménnyel gazdagodtál. Mi volt a legkedvesebb emlék vagy történés?

Az eltelt 18 év alatt nagyon sok szép emléket gyűjtöttem össze, nincs külön „kedves” köztük. A Mecsek útjait járva mindig feltöltődöm a természet templomában.

- Az utóbbi években a Baranyai-dombság területére is gyakran ellátogattál. Mik a tapasztalataid és benyomásod erről a vidékről?

A Baranyai-dombság látványa számomra egy új élmény volt, nagyon szép tájegység. Különlegessége, és gyönyörű látvány, hogy a dombság sok pontjáról látni a Mecsek-hegység teljes vonulatát. Ezt valóban látni kell!

- Mi az a hely, ahová szívesen elmennél, vagy ahol a szabadidődet töltenéd?

Még sok helyen nem jártam, de a Bükk-fennsík lenne, ahová szívesen elmennék. Az „Egymillió lépés Magyarországon” legutóbbi adásában láttam róla filmet, lenyűgöző volt.

- Mit mondanál el Máriakéméndről és az itt kialakított turistautakról, amin most már eljuthatunk a fontosabb turisztikai célpontokhoz, mint pl. a Török-vár vagy a marázai Mária-kápolna.

A Baranyai-dombság valamennyi turistaútját még nem volt szerencsém bejárni. Ahol jártam, ott átláthatóak voltak a jelzések, az információk. A Törökvári Napok rendezvényein nagy összefogást tapasztaltam a falu vezetői és lakosai részéről. Erről tanúskodik az iskolamúzeum is, ami jelzi, fontos az itt élőknek a múlt tisztelete, az értékek átmentése a jelenből a jövőbe. Megtapasztaltam az igazi önzetlen vendéglátást Kállai János és felesége, Marika részéről. Örülök, hogy megismerhettem őket, és hogy barátainkká váltak. A falu szép, tiszta és rendezett benyomást kelt az idelátogatókban.

Köszönöm az interjút. Kívánok minden jót az egyesületi munkádhoz és várunk mindig szeretettel a Baranyai-dombságban.

Az interjút készítette: Biki Endre Gábor


Megtekintések száma: 1141 | Hozzáadta:: Endi | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *: