Főoldal » 2016 » Augusztus » 28 » 2016. 08. 28. A KALOCSAI FÜRDŐTÚRA KÉPEKBEN
10:07 PM
2016. 08. 28. A KALOCSAI FÜRDŐTÚRA KÉPEKBEN

Kalocsára tettem egy fürdőtúrát, miközben a város nevezetességeit is meg lehetett ismerni. Pécsről jó közlekedés van autópályán Bajára (menetidő 80 perc), onnan mindig 10 perc múlva indul Kalocsára, menetidő 50 perc. Tehát 2 óra 20 perc alatt Pécsről el lehet jutni.

Szépek a közterületek.

Sok szökőkút is van.

Ez a templom majdnem olyan, mint a monyoródi, csak nagyobb.
Több helyen van ez a stílus az országban.

Pirospaprikaszínű városnéző kis vonat Kalocsán

Nagyboldogasszony főszékesegyház

Teltházas a szentmise. (Igaz, ha jobban megnézzük lényegében csak idősekkel van tele.) 4 mise van vasárnaponként, ebből 3 délelőtt, 1 kora este, és minden munkanap reggel is van.

Ennyi pénzből megújul itt minden.
Van rá igény, erő és akarat önkormányzati és egyházi szinten is.

Érseki főszékesegyházi könyvtár (múzeumként is látogatható)

Ajándéktárgyas a Paprikamúzeumban

Érseki kincstár

Borászati kiállítás

A kalocsai Csajda gyógyfürdő 35 fokos, magas ásványi anyag tartalmú, nátrium-kloridos, bromidos, jodidos termálvize kiválóan alkalmas mozgásszervi, ízületi betegségek kezelésére. A fürdőt a Kalocsavidéki Méhészeti Egyesület építette. Az 1927-ben elkészült fürdőben egy betonmedence és egy gyermekmedence kapott helyet. A fürdő vízellátásáról a 35 fokos, gyógyvizet adó, artézi kút gondoskodott. A Méhészeti Egyesület 1929-ben eladta a fürdőt a városnak. A fürdőt először 1933-ban újították fel. A harmincas években élénk sport élet volt itt, gyakran rendeztek vízilabda mérkőzéseket és úszóversenyeket. A fedett uszoda 1987-ben nyílt meg. A termálfürdőt pedig 2002-ben adták át. Sajnos a fürdő nincs jó állapotban, felújításra szorul, de a vize kiváló.

BEG

Megtekintések száma: 670 | Hozzáadta:: Endi | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 2
0
2  
Nem a V. Károly múzeumban nem voltam. Amúgy van még egy paprikamúzeum a városban annak szabadtéri kiállítása is van. Az udvaron régi nagy teljesítményű paprikaőrlő gépek vannak kiállítva. Kívülről láttam ezt is. Szép Kalocsa érdemes ellátogatni.

1  
Jó kis kirándulás volt, szép látnivalókkal. És milyen ötletes, hogy Kalocsán paprika-piros a kisvonat :-)
Olvasom, hogy a Viski Károly múzeumban van egy szép ásványgyűjtemény. Ott nem jártál ? Biztos érdekes az is.

Név *:
Email *:
Kód *: