Főoldal » 2017 » Január » 22 » 2017. 01. 22. FÜRDŐTÚRA KISKUNMAJSÁRA
11:48 PM
2017. 01. 22. FÜRDŐTÚRA KISKUNMAJSÁRA

7 busszal utaztam oda- és vissza Kiskunmajsára. 6.58-kor indultam Uránvárosból a 4-es busszal, melyen végig én voltam egyedüli utasként. Így hamar leért a Vásárcsarnokhoz és nem 4, hanem 6 perc maradt az átszállásra. 7.10-kor indultam a kecskeméti járattal Bajáig. Útközben baleset volt az autópályán Babarc térségében, de kis várakozás után tovább tudtunk menni. 8.30-ra Bajára érve ugyanaz a szörnyűség fogadott, mint legutóbb: megint nem indul a 8.40-es szentesi járat. (Legutóbb is teljesen kimaradt ez a járat, ezért kártérítési igényt nyújtottam be, az egész napi menetjegyeim árára, mivel az utazásom ellehetetlenült. Végül a teljes költségem kétszeresét visszafizette a DDAK, összesen 11.000 Ft-ot. Nem számítottam rá, hogy ilyen rendesek, még arra, sem, hogy 1 Ft-ot is kifizetnek.)

Végül kiderült, most indul a busz, csak lefagyott a reggeli – 16 fokos hidegben. (Baja környékén és az Alföldön napközben sem hagyta el a hőmérő higanyszála a – 10 fokot.) A tartalék busz is műszaki hibásan, de végül forgalomba tudott állni (ennek meg rossz volt a váltója a sofőr elmondása szerint), és 20 perc késéssel elindultunk Bajáról. Ezen is csak én voltam egyedüli utas. (Később még néhányan szálltak fel.) Szerencsére rendes volt a sofőr és megállt a kiskunmajsai termálfürdőnél. Ez gyorsjárat, neki itt nem lett volna megállója, ezért még Kiskunmajsa központjában is át kellett volna szállnom 40 perc várakozás után, vagy gyalogolok 3,5 km-t a fürdőig. 10.30-ra így meg is érkeztem a fürdőhöz. (A kevés utas lévén a 20 perc késést mind egy szálig behozta a járat.)

A gyógyfürdő: régi típusú fürdő, de új részlege is van. Egyes részei és medencéi kicsit retrósak. Nagyon kellemes a gyógyvíz, bár egy kicsit túlságosan meleg némelyik, igaz van langyosabb is, de az meg már kicsit hűvös. Ami érdekesség, hogy a kinti medencék is üzemelnek a kemény mínuszokban is, az élmény és a gyógymedence is. Bent sokan, kint kevesen fürdőztek. Egy dolog nem tetszett: nincsenek öltözőszekrények. A ruhákat, cipőt kabátot, egy ruhatáros néninek kell leadni, aki a végén alig találja meg a lomtárnak kinéző zsúfolt helyiségében a cuccokat. Ráadásul, ha valamire szüksége van az embernek a fürdés ideje alatt, akkor újra kérni kell a táskát, vagy abból a pénztárcát, stb. Ezen változtathatnának.

Hazafelé kicsit körülményesebben tudtam utazni: sajnos érthetetlen módon a gyorsjáratok és a legtöbb távolsági járat nem áll meg a fürdőnél, csak a város központjában. (Egy ekkora frekventált helyen a turizmusnak nem az lenne a jó, ha valamennyi járat, legalábbis a mostaninál több megállna itt???) Ezért visszafelé kellett elindulnom. 15.31-kor a fürdő előtt felszálltam a Szentesre menő buszra. Ezzel csak 7 percet utaztam a közeli Jászszentlászlóra. Itt 10 perc gyaloglással értem a vasútállomásra, ahonnan 16.00 órakor indult a busz Bajára. 17.42-re érkeztem Bajára. Kis gyaloglás a buszpályaudvarra, majd a várakozás után 18.30-kor indult az autópályás gyorsjárat Pécsre, mely rendben 19.50-re megérkezett. Innen még egy helyijárat, végül Uránvárosban 20.05-kor szálltam le a buszról. 7050 Ft-ba került az utazásom és 13 órát töltöttem el, ebből fürdés 4,5 óra. De megérte, klassz volt, és útközben kiolvastam egy fél könyvet, tehát nem telt haszontalanul az utazással töltött idő sem. :)

A kiskunmajsai Jonathermál Gyógyfürdő 33 éves múltra tekint vissza. Az 1960-as években meginduló szénhidrogén-bányászat "melléktermékeként" felszínre törő 72 °C-os nátriumhidrogén-karbonátos termálvíz hasznosítása 1984-ben kezdődött meg. Nevét onnan kapta, hogy a területen nagy mennyiségben termett a téli alma. A Jonathán Mezőgazdasági Termelőszövetkezet akkori elnöke a helyiek régi vágyát valósította meg, hogy a feltörő vízre fürdőt építsen. A gyógyvíz a nátriumhidrogén-karbonátos hévizek csoportjába tartozik.

A kezdeti szabadtéri medencék mellett a későbbiekben kapott helyet impozáns faszerkezetű csarnok, melyben egy 36, és egy 38 °C-os gyógymedence, valamint egy 25 méteres feszített víztükrű gyógy-úszómedence, finn szauna, aroma szauna, gőzfürdő és hideg vizes mártózó-medence található. A szabadban egész évben igénybe vehető  a kör alakú gyógymedence és az élménymedence a barlangi fürdővel. Ezen kívül az elmúlt években még egy fedett körkupolás csarnok épült, melyben modern élménymedence várja a látogatókat. A fürdő mintegy 20 hektáros, zöld pázsittal borított, fásított területén a fürdőzés, napozás örömein kívül sokféle sportolási, szabadidő eltöltési lehetőség is kínálkozik: röplabdapályák, strandfoci pálya, tollaslabda pályák, minigolf-pálya, játszóterek, játszóház, óriás sakk, lengő teke, kosárlabdapálya. A fürdő közvetlen szomszédságában éttermek működnek, gyorsétkezésre a fürdő területén található pavilonokban nyílik lehetőség. A fürdő szolgáltatásait kiegészítendően frissítő-, gyógy- és aromamasszázs, finn-, infra- és aroma szauna, gőzfürdő, szolárium, jáde köves masszázságy, lábmasszázs gép, masszázsfotel, bioptron lámpa, aromafürdő, tangentor, pezsgőfürdő sókamra áll vendégeink rendelkezésére.

BEG

Megtekintések száma: 621 | Hozzáadta:: Endi | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 2
2  
Azért nem volt rossz, jó a gyógyvíz is.

1  
Ha valahová, hát ide SOHA az életbe el nem megyek. A fürdő se tetszik, az üzemeltetési mód ("kabinosnéni" zűrzavara) és legfőképp az utazás körülményessége számomra a horror kategória. És még, hogy én fizessek érte ? Na nem !!!

Név *:
Email *:
Kód *: