Főoldal » 2017 » Március » 11 » 2017. 03. 11. SZERETNÉNK FELÚJÍTANI A MÁRIAKÉMÉNDI KÁLVÁRIA STÁCIÓIT
11:30 PM
2017. 03. 11. SZERETNÉNK FELÚJÍTANI A MÁRIAKÉMÉNDI KÁLVÁRIA STÁCIÓIT

A közelmúltban felvetődött, hogy keressünk módot arra, hogy a nyári nagyszabású máriakéméndi búcsúra a Nagyboldogasszony kegyhely 1844-ben állított stációit felújíthassuk, mivel eljárt felette az idő. Szakembertől árajánlatot kértem, 390.000 Ft-ért elvállalja a felújítást, ami az alábbiakat tartalmazza: a stációk kívül és belül is fel lesznek újítva (vakolatmegújítás, festés), belül a gipsz domborműveket is restaurálja. A stációk téglából szegéllyel lesznek körbeépítve, és a köztes terület gömbkaviccsal lesz feltöltve, hogy a csapadékvíz ne károsítsa az oszlopokat. A tetejére kis keresztek készülnek, mivel mindegyikről hiányzik. A stációk mögötti kereszt és a két szobor is fel lesz újítva. Az elmúlt hetekben helyi lakosok és több túrázó is adott adományt e nemes célra, sőt a helyi plébánia is 50.000 Ft-tal járul hozzá. Jelenleg az összeg nagyobb rendelkezésre áll. Még 42.000 Ft-ot kell összegyűjtenünk. (2017. 04. 01-ei összesítés alapján.)

Továbbra is szívesen fogadjuk a húsvéti felajánlásokat.

Többen ígérték, hogy a templomba szánt perselypénzt a kálvária felújítására adják, mert ebből biztosan megújul egy újabb alkotás. Aki szeretné támogatni a kálvária stációinak felújítását (bármilyen aprócska összeg is nagy segítség), az kérjük Biki Endrével (tel.: 30-452-4579, bienga38@gmail.com) vegye fel a kapcsolatot. Az összeget készpénzben gyűjtjük, amiből megvásároljuk a szükséges anyagokat és kifizetjük a szakember munkadíját.

Hálásan köszönjük nektek ismét, hogy adományaitokkal segítitek, hogy múltunk egy újabb darabkáját őrizzük meg az utókornak.

Biki Endre Gábor, a gyűjtés szervezője

Fotók forrása: http://csendhegyek.blogspot.hu/

Megtekintések száma: 262 | Hozzáadta:: Endi | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 1
1  
Nemes  kezdeményezése az egyesületnek és szégyene a pécsi püspökségnek !!!

Név *:
Email *:
Kód *: