Főoldal » 2017 » Március » 18 » 2017. 03. 18. FOTÓK A GYERMEKES CSALÁDOK TÚRÁJÁRÓL
5:40 PM
2017. 03. 18. FOTÓK A GYERMEKES CSALÁDOK TÚRÁJÁRÓL

11 fővel (+ 1 kutya) indultunk el Bálicsból a gyermekes családok túrájára. Ezt a túrát tavaly háromszor is meghirdettük, de minden alkalommal esett az eső, így most negyedszerre tudtuk megtartani. Sajnos most is sokan megijedtek a beharangozott esőtől. Indulás után egy 80 éves néni visszafordult, (ő nem volt még soha túrán, most először jött), de az első 100 m után hamar kiderült, hogy sajnos felfelé nem tud menni.

A kezdeti 300 m-es erős emelkedő után elértük az Erdész utat, és innen már az erdőben folytattuk utunkat. Szép tölgyes erdőben haladtunk egy régi, ma már nem használt szekérúton. Ez a jelzetlen út ügyesen, a szintemelkedés nagyon jó elosztásával vezet fel a Tubes oldalába, így igazán meg sem éreztük az emelkedőt. Útközben a nyíló virágokat ismertettem a gyerekeknek, és találós kérdéseket is tettem fel nekik. Nagyon ügyesek voltak, jól válaszoltak. Útközben kereszteztük a Lapisi utat, majd a piros sáv, piros háromszög, végül a piros kereszt jelzés turistaútján szerpentinesen haladtunk. Másfél óra alatt el is értük a Mecsek-csúcsot, ahol a tubesi János-kilátó áll. Itt tartottuk az ebédszünetet is. A kilátóban fent csak rövid ideig tartózkodtunk, mert itt nagyon erős szél fújt, viszont a kilátó aljában meg egészen barátságos idő volt.

Ezután a Tubes gerincén a sárga sáv jelzésen haladtunk, ahol rengeteg medvehagymát lehetett látni. A következő állomásunk a Kis-Tubesen álló kilátó volt, ahonnan megcsodálhattuk a város panorámáját. A borult idő ellenére is lehetett látni a várost. Túránkat a Misina-tetőn a buszfordulóban fejeztük be, ahol a 13.33-as 35-ös buszt értük el, és még bőven vártunk is rá.

Biki Endre Gábor, túravezető

Megtekintések száma: 413 | Hozzáadta:: Endi | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *: