Főoldal » 2017 » Május » 1 » 2017. 05. 01. KÉPES BESZÁMOLÓ A 126 ÉVES MECSEK EGYESÜLET EMLÉKTÚRÁJÁRÓL
7:18 PM
2017. 05. 01. KÉPES BESZÁMOLÓ A 126 ÉVES MECSEK EGYESÜLET EMLÉKTÚRÁJÁRÓL

A fotóra kattintva láthatók a képek. (Treitz Károly fotói)

Hűvös reggelen gyülekeztünk a pécsi autóbusz-pályaudvaron reggel 7 órakor, röpke két óra múlva megérkeztünk Geresdlakra, közben Pécsváradon és helyben is csatlakoztak hozzánk néhányan, így összesen 35 fő gyűlt össze.

A főutcáról letérve egy hosszú emelkedőn gyalogoltunk fel a Geresdlaki-kilátóhoz, ahol távcsővel megszemléltük a mecseki panorámát. Innen egy rövid gyaloglás után elértük Kisgeresdet, ahol kitérőt tettünk a 300 éves akácfához. Visszafelé jövet megszemléltük a harangtornyot, majd tovább indultunk a Kisgeresdi-erdőn keresztül északi irányba, vadregényes tájon haladva. Egy szurdok mellet haladva ereszkedtünk le, amíg el nem értük a volt Erdősmecskei vasútállomást. Itt rövid kitérőt tettünk a jelenleg nem üzemelő gránitbányához és megszemléltük a bányatavat is. Néhány km-t megtéve a műúton, elértük Erdősmecskét. Itt hamarosan felkaptattunk a domboldalon, így megszemlélhettük a falut és a kilátást a Mecsekre. Szépen látszott a Szerb ortodox templom is. Továbbra is tartva az északi irányt, áthaladva egy festői szépségű réten, elértük az erdőben a Hesz keresztet. Itt rövid pihenőt, ebédszünetet tartottunk. Ezután, egy rövid szakasz kivételével, végig egy gyönyörű erdőben haladva, elértük Apátvarasdtelepet, megszemléltünk néhány szépen felújított házat, majd egy hosszabb emelkedőn felérve, kiértünk az erdőből egy betonútra. Rövid séta után elértük utunk egyik legszebb szakaszát, ahol a Kő-szakadás nevű, nehezen járható csodás szurdokvölgyben ereszkedtünk le Mecseknádasdra, túránk végpontjára, ahol hamarosan megérkezett a buszunk is. Összegezve a napot, azt hiszem elmondhatom, mindenki nevében, hogy gyönyörű tavaszi időben, nagyon kellemes környezetben,egy nagyon jó csapattal, egy kellemes túrán vehettünk részt. A Mecsek Egyesület és jómagam nevében mindenkinek köszönjük a részvételt!

 

Héjjas Péter túravezető

Megtekintések száma: 625 | Hozzáadta:: Endi | Helyezés: 5.0/1
Összes hozzászólás: 2
2  
Jó kis túra lehetett, sok helyen jártatok. A képeket nézve nekem a bányató és környéke tetszett a legjobban.

1  
Nagyszerű túra volt, kellemesen elfáradva értem haza (a kb. 20 km megtette hatását). : ) Ennél jobban igazán nem is sikerülhetett volna! Köszönjük szépen!

Név *:
Email *:
Kód *: