Főoldal » 2017 » Augusztus » 12 » 2017. 08. 12. NYOMVONALVÁLTOZÁS ÉS JELZÉSFELÚJÍTÁS A SZABARI-ERDŐBEN
5:31 PM
2017. 08. 12. NYOMVONALVÁLTOZÁS ÉS JELZÉSFELÚJÍTÁS A SZABARI-ERDŐBEN

Megújultak a jelzések a Szabari-erdőben, összesen 7,5 km hosszan. A sárga sáv jelzés Görcsönydoboka felől a Szabari-erdő határát elérve egészen a Molnár-hegyi-vadászházig tartó szakasza lett újrafestve, 6 km hosszan. Az út nyomvonalában két helyen is történt kisebb módosítás. A Szabari-erdő északi, Himesháza felőli részén a sárga sáv eddig egy 500 m-es szakaszon kint ment az erdő mellett, ugyanis, 2011-ben, amikor a turistautat létesítettük, ezen a részen még egy fiatalos erdő volt, ahol a belső utat ellepte a szeder. 6 év alatt azonban az erdő szépen növögetett, és ma már jól járható az erdei út is, így a nyomvonal bekerült az erdőbe, és az új nyomvonal 0,3 km-el hosszabb.

Még egy módosítás történt a sárga sáv jelzésen, mégpedig a Natúr Életmód tanya északi végénél tarvágás miatt mintegy 200 m-el arrébb lett kijelölve az új út. Az új út 0,1 km-el hosszabb. Az ide becsatlakozó, összesen eddig 1,2 km hosszú sárga négyzet jelzés viszont 0,2 km-el rövidebb, azaz kereken 1 km-es lett, mert előbb éri el a sárga sáv jelzést. A sárga négyzet jelzésen is történt egy nyomvonalváltozás: a Szabari autóspihenőtől, mintegy 0,3 km-en a jelzés kikerült a műútra, mert a belső erdei út magánterület lett és a terület tulajdonosa lezárta, mivel a kerítésen belül állatokat tartanak.

A Molnárhegyi-vadászháztól egy új sárga emlékmű jelzés lett kialakítva, mely a vadászháztól délre lévő – jelenleg felújítás alatt álló - Mária képoszlophoz vezet. Az új út hossza 0,6 km. A jelzéseket Biki Endre Gábor, Dr. Héjjas Péter és Dr. Földi Krisztina festette.

Megtekintések száma: 169 | Hozzáadta:: Endi | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 2
2  
Valóban, nagy öröm, ha mások is példát vesznek rólunk. Tenni kell a hazáért, és nem itthagyni, és külföldre menekülni, mert akkor az egyre kevesebb itthon maradónak még rosszabb lesz.

1  
Nagyon jó látni, hogy a környék kegyhelyei folyamatosan megújulhatnak a civil szerveződések munkájának köszönhetően.

Név *:
Email *:
Kód *: