Főoldal » 2017 » Augusztus » 31 » 2017. 08. 31. AZ UTOLSÓ KERESZTET IS HELYREÁLLÍTJUK
8:30 PM
2017. 08. 31. AZ UTOLSÓ KERESZTET IS HELYREÁLLÍTJUK

Az év vége felé közeledve áttekintve anyagi lehetőségeinket, még maradt némi pénzünk, melyet szeretnénk felhasználni. Az elmúlt években jó néhány keresztet újítottunk fel, illetve állítottunk talpra. Az elv az volt, hogy noha több száz romos kereszt található csak a Baranyai-dombság területén is, legalább azokat újítsuk fel, melyek a turistaútvonalak mentén helyezkednek el, ahová gyakrabban járnak gyalog a kirándulók és látják is őket. Mostanra már csak egy maradt, ami turistaút mentén található, és még nem került helyreállításra. Ez az úgynevezett Schram-kereszt, melyet 1936-ban állítottak fel az Erdősmároki-horgásztótól 200 m-re észak-nyugatra. A kereszt az Erdősmárokról induló zöld négyzet jelzésen közelíthető meg, és a híd közelében egy gesztenyefa alatt találhatók meg a darabjai. A feszület talapzata viszonylag épségben van, a szára viszont törött, és a korpusznak (Krisztus testnek) már csak egy kis töredékes darabja van meg. A felújítást és helyreállítást Petrovics Ottó vállalja 200.000 Ft-ért. Jelen állás szerint az összeg fele áll rendelkezésre, melyhez a Mecsek Egyesület mellett a himesházi és szajki plébánia ígért eddig segítséget. Tisztelettel várjuk a jó szándékú adakozókat, így ha szeptember végéig összejön a szükséges összeg, még az ősszel elkészülhet a kereszt felújítása. Az adományokat készpénzben várjuk. Aki támogatni szeretné a munkálatokat, az Biki Endrével veheti fel a kapcsolatot a bienga38@gmail.com e-mail címen vagy a 06-30-452-4579-es telefonszámon.


Bozóttal benőve.


A kereszt talapzatán még olvashatók a német gót betűk.

Megtekintések száma: 350 | Hozzáadta:: Endi | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 3
0
3  
Szerencsére már néhány felajánlás érkezett :)

2  
Ahogy a többi felújított keresztnél, képoszlopnál már megtörtént a "varázslat", itt miért ne történne meg? Rajtunk múlik..
Amúgy, mint az "egyház" sok tagja közül egy, bátran mondhatom: Köszönjük!

1  
Kíváncsi vagyok, mit sikerül ez ügyben varázsolni ? Mert itt már csak a varázslat segíthet.... Egyébként meg dicséretes, hogy ilyen sok egyházi emléket rendbe-hoztok/hoztatok. Gondolom az egyház részéről egyetlen "köszönjük" szó nem hangzott még el.

Név *:
Email *:
Kód *: