Főoldal » 2017 » Szeptember » 15 » 2017. 09. 15. MEGÚJULTAK A KÁLVÁRIA STÁCIÓI ÉS A KŐKERESZTEK BABARCON
11:33 PM
2017. 09. 15. MEGÚJULTAK A KÁLVÁRIA STÁCIÓI ÉS A KŐKERESZTEK BABARCON

A fotóra kattintva láthatók a felújított stációk képei.

Közadakozásból újították fel Babarcon a kálváriát, fél év alatt összegyűlt a pénz.

A közösség összefogásának, erejének ékes példája a babarci kálvária felújításának története. A múlt század elején állított keresztút már évtizedekkel ezelőtt megérett a teljes felújításra, azonban a pedáns gazdálkodásról is ismert polgármester, Pécsi Sándor mindaddig nem szeretett volna belevágni a beruházásba, amíg nem látja a végét, magyarán, amíg nincs meg rá a pénz. A mintegy 700 lelkes falu számára meglehetősen nagy kiadásnak számít a csaknem hétmilliós tétel, amennyibe a rekonstrukció került, ám gondoltak egy nagyot:

- Nem szerettük volna, ha pályázati pénzből valósítjuk meg a tervet, úgy gondoltuk, sokkal inkább a magáénak érzi majd mindenki a kálváriát, ha közadakozásból valósítjuk meg a felújítást - mondta lapunknak Pécsi Sándor.

Az adakozásról szóló felhívást az esztendő elején tették közzé, s alig fél év alatt több mint hárommillió forint gyűlt össze. Volt, aki ötszáz forintot adott, más néhány ezret, tízezret, de olyan is akadt, aki 180 ezer forinttal támogatta a felújítást.

A hiányzó összeget - kizárólag saját forrásaikból - az önkormányzat és a német nemzetiségi önkormányzat teremtette elő (előbbi mintegy hárommillióval, utóbbi 728 ezer forinttal járult hozzá az építkezéshez. A kálváriát szeptember 14-én szentelték fel.

Szöveg forrása: https://www.mohacsiujsag.hu/mohacs/hir/helyi-hireink/kozadakozasbol-ujitottak-fel-babarcon-a-kalvariat-fel-ev-alatt-osszegyult-a-penz


Ilyen volt a felújítás előtt.


Romosan.

A megújult alkotásokról ide kattintva videó-összeállítás is látható.

A régi képek forrása: http://csendhegyek.blogspot.hu/2012/11/babarc-kalvaria.html

Az új fotókat és a videót Treitz Károly készítette, melyet ezúton is köszönünk.

 

Megtekintések száma: 119 | Hozzáadta:: Endi | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 1
1  
Ilyen módon gondolkodó polgármestert és otthonukat/múltjukat szerető népeket kívánok minden magyar faluba !!!
A kálvária tényleg szép lett, remélem/kívánom, hogy sokáig meg is tudják őrizni ilyennek.

Név *:
Email *:
Kód *: