Főoldal » 2017 » Szeptember » 22 » 2017. 09. 22. TÁJÉKOZTATÓ A ZSOLNAY ANGYALSZOBROKKAL KAPCSOLATBAN
9:24 PM
2017. 09. 22. TÁJÉKOZTATÓ A ZSOLNAY ANGYALSZOBROKKAL KAPCSOLATBAN

Bár a máriakéméndi kegytemplomhoz tartozó Zsolnay angyalszobrok még júliusban elkészültek a szerződés szerint, az egyház ki is fizette az általunk összegyűjtött adományokból a 3,5 millió forintot, azok még mindig a vállalkozó udvarán állnak becsomagolva. Ennek oka, hogy többszöri változtatás után sem történt meg a kegytemplom támfalának felújítása. A legutóbbi verzió szerint az egyház a lépcsősor teljes elbontásával és újjáépítésével képzeli el a munkálatokat. Ezt viszont nem a helyi plébánia, hanem a pécsi püspökség fizeti (intézi). Úgy értesültünk, hogy 2017. novemberében készíti el a vállalkozó a lépcsősort és a romos támfal helyreállítását. Amíg ez el nem készül, az angyalok nem helyezhetők vissza eredeti helyükre, mivel statikailag biztos helyre kell őket beépíteni. Az időjárás várható rosszabbra fordulása miatt november vége, december táján valószínűleg nem számolhatunk azzal, hogy meg tudjuk rendezni a felszentelést és az avatási ünnepséget, mivel az ország különböző részeiből adakoztak, és nyilván mindenki szeretne jelen lenni. Emiatt valószínűleg az átadás 2018 tavaszára tolódik. (Bár még történhet csoda, egyszer már történt 1740-ben, amikor megjelent itt Szűz Mária, ami után létrejött a kegyhely.) Csak remélni tudjuk, hogy a legidősebb adakozók is megérik, hogy a világhírű angyalok a helyükre kerülnek.

Biki Endre Gábor, Mecsek Egyesület,
Természetjáró Osztály elnöke

Megtekintések száma: 109 | Hozzáadta:: Endi | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 2
2  
Kedves Fodorka! Egyetértek Veled. Tudjátok kedves Barátaim az egyház folyamatosan "rinyál", miszerint kevés a hívő, és így az adakozás is, de ott ahol lehetőség mutatkozik nem nagyon tüsténkednek. Egyébként tudunk várni, abban jók vagyunk. Egy költői kérdés; miért is pont Máriakéméndet sorolják a sor végére. Az adakozók nagy tisztelettel beszélnek Rólatok, kemény munkát végeztetek. Köszönjük!!!!!!!!!!!

1  
Egyszerűen nem értem ezt a tesze-toszaságot...az nem létezik, hogy ne találjanak egy olyan kivitelezőt, aki ezt a munkát elvállalná (lépcső-támfal) Szerintem az akarat hiányzik hozzá. Ezek az angyalok még mindig csak nekünk fontosak. Máriakéméndet az illetékesek oly mértékben negligálják, hogy az már elkeserítő, vagy felháborító. Máriagyűd meg Püspökszentlászló valamiért igazságtalan előnyt élvez.Na de majd számoljanak el ők ott a dolgaikkal, ahol kell....Az adakozók előtt NEM NEKÜNK KELL SZÉGYENKEZNI !!!

Név *:
Email *:
Kód *: