Főoldal » 2018 » Január » 24 » 2018. 01. 24. A BARANYAI-DOMBSÁGBAN TÚRÁZTUNK
11:43 PM
2018. 01. 24. A BARANYAI-DOMBSÁGBAN TÚRÁZTUNK

A komlói Hétdomb TE két tagja, Birosné Márti és Feketéné Móró Erzsébet elhatározták, hogy teljesítik a Mecseki Térképkör túramozgalmat, kb. 15 km-es szakaszokban. Pécsett, a Gesztenyésben indult a túra, majd a Zengőn át Pécsváradon folytatódott. A 6-os úton átlépve Lovászhetény, majd Nagypall következett. A Nagypalli-halastavak, Erzsébet, Szellő, Kátoly túránkhoz már pécsi ismerősök is csatlakoztak.

Pécsről utaztunk a 7.15-kor induló liptódi járattal Szederkényig, onnan pedig átszállással a 7.50-kor induló járattal a Kátolyi elágazásig. Innét Máriakéménd, Liptód volt a további útvonal. Liptódon Markesz István mutatta be nekünk a Kiállítások Házát, köszönet érte! Liptódról a 14.27-kor induló buszjárattal utaztunk Szederkényig, ahol még össze is találkoztunk Sáriék túracsapatával, majd együtt utaztunk vissza a Szederkényből a 15.19-kor induló busszal Pécsre. Öröm látni, hogy egyre többen látogatják, még hétköznapokon is a Baranyai-dombságot, ami a tavaszias télben is nagyon szép. Következik: Maráza, Geresdlak, Erdősmecske, Ófalu, Hidas.

Mindenkit csak biztatni tudok, hogy járja be ennek a 220 km-es túramozgalomnak az útvonalát! Ez kijelölt túrautakon halad, saját tempóban, és kötöttségektől mentesen teljesíthető.

Feketéné Móró Erzsébet

Fotók: FME

Megtekintések száma: 176 | Hozzáadta:: Endi | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 2
2  
Igen a kiállítás Liptódon van.

1  
Jól értem, Liptódon  van ez a hagyományőrző kiállítás ? A képek felkeltették az érdeklődésemet, jópofa, ahogy lépésről lépésre bemutatja pl. a tutyi-kötés titkát ! :-)
Örülök, hogy a szép képsorozatot nem csúfítottátok el az erzsébeti Erzsébet szobrot....

Név *:
Email *:
Kód *: