Főoldal » 2018 » Február » 11 » 2018. 02. 11. KINYÍLOTT A KANKALIN IS
5:18 PM
2018. 02. 11. KINYÍLOTT A KANKALIN IS

Máriakéménden a Templom-forrásnál az enyhe télnek köszönhetően már virágzik a kankalin. De a hóvirág is nyílik még, mely már január elején kinyílt. A kegytemplomnál hosszabb szünet után folyatódott a lépcsősor és a két falsarok építése. Reméljük, hogy egyszer tényleg készen lesz, és az angyalok visszarepülnek. Már csak bő három hónap van május 27-ig!


 

Ő volt a bűnös két évvel ezelőtt. A plébániaépület ereszcsatornájának vize egy föld alatti ciszternába folyik, onnan pedig a kerítés alatt átvezetett műanyagcsövön juthat az esővíz a szabadba. Sajnos senki sem vette észre két éve a májusi többnapos esők után, hogy ez a kifolyónyílás teljesen eltömődött, a víz nem tudott kifolyni, szétterülve alááztatta az épület alatti pincét, és ekkor kezdett süllyedni és veszélyesen megnyílni az épület. A repedés azóta is tovább nőtt. Ezt a kifolyónyílást rendszeresen ellenőrizni kell, de jobb lenne a ciszternás megoldás megszüntetése és a víz közvetlen kivezetése a kegytemplommal szomszédos mezőgazdasági területre.

 


Valakik kivágták a templom déli oldalán a fal elé nőtt fákat, bokrokat és kiirtották a bozótot. Ennek éppen itt volt az ideje, mert a növények rombolják a kerítést.


Plébánia épület


A Nagyboldogasszony kegytemplom

Megtekintések száma: 204 | Hozzáadta:: Endi | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 1
1  
No, azért örülök, hogy valami kis jó hír is van.Bízom benne, hogy időre elkészülnek. Ami a ciszterna ügyét illeti - sajnos az  mindenhol úgy van, ha egy épületnek nincs igazi gazdája, akkor az bizony tönkremegy., Nem tudom, mit lehet tenni az épület végleges megóvása érdekében, mert ugye egy túlfolyó kitisztítsa nem elég...

Név *:
Email *:
Kód *: