Főoldal » 2018 » Április » 17 » 2018. 04. 16. FÜRDŐTÚRA CSERKESZŐLŐRE
0:42 AM
2018. 04. 16. FÜRDŐTÚRA CSERKESZŐLŐRE

Cserkeszőlő Jász-Nagykun-Szolnok megye egyik szegényes és kietlen régiójában, a Tiszazugban fekszik. A 2500 fős településnek nincs különösebb történelmi múltja és látnivalója sem sok, hiszen a település csak 1952-től létezik, addig csak egy tanyacsoport volt itt, és Tiszakürthöz tartoztak. Az 1942-ben megtalált 96 fokos meleg víz tette híressé, ezután kezdték meg a fürdő kialakítását 1955-ben. Alkáli-kloridos-hidrogén-karbonátos, jódos, brómos gyógyvíz.

A falu látnivalója egy kisebb kastély, mely jelenleg felújításra vár, a pályázat nyertes lett, várhatóan még ez évben megkezdődhet a leromlott állagú épület helyreállítása. A kastély melletti műemlék nádfedeles pince az elmúlt években gondozás hiányában összedőlt, de sikerült egy pályázat segítségével újjáépíteni, így egy kis rendezvényközpont (borház) került itt kialakításra. Ez a két létesítmény a falun kívül van, sajnos nem fér bele az időbe, hogy felkeressem őket. A fürdő a központban van, az autóbusz-váróteremmel éppen szemben. Nagyon kellemes, rengeteg medence van. Nem mindegyik üzemel, de május 1-jétől teljes kapacitással várják a vendégeket. Olcsó fürdő, a szép kártyát is elfogadják a belépéskor, és még étkezéskor is. Nagyon szépen gondozott parkja van, és a gyógyvíz is nagyon kellemes. Érdemes ellátogatni ide. Én odafelé szegedi, visszafelé kecskeméti átszállással közlekedtem. Csak vasárnap (a hetek első iskolai napját megelőző nap) van Pécsről megfelelő csatlakozás.

Biki Endre Gábor

 

Megtekintések száma: 91 | Hozzáadta:: Endi | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 2
2  
Nagyon nagy fürdőkomplexum rengeteg német vendéggel. Kemping is üzemel mellette.

1  
Sorozatodból kiderül, hogy mennyi meleg-vizes fürdője is van ennek az országnak - és túl nagy reklámot a kisebbek nem kapnak - pedig megérdemelnék. Én pl. erről a helyszínről sem hallottam még soha.

Név *:
Email *:
Kód *: