Főoldal » 2018 » Július » 6 » 2018. 07. 06. GYÓGYÍTÓ ENERGIAVONAL MÁRIAKÉMÉNDEN
1:51 AM
2018. 07. 06. GYÓGYÍTÓ ENERGIAVONAL MÁRIAKÉMÉNDEN

Kutatások szerint bolygónkat úgynevezett Szent György-vonalak hálózzák be, ezeket például egyes kultúrák sárkányvonalaknak, ugarvonalaknak, tündérösvényeknek, Britanniában Ley-vonalaknak (ejtsd „li vonalak”) nevezik. Ezen vonalak mentén, különösen pedig kereszteződéseiknél gyógyító energiák összpontosulnak. Magyarországon is számos Szent György-vonal fut keresztül. Ezek a helyek energiával töltik fel az oda látogatókat, mind testileg, mind pedig lelkileg. Fölöttük lakni, illetve néhány óránál többet az adott helyen tartózkodni ugyanakkor nem tanácsos, a túl sok energia is káros hatásokat idézhet elő. Pl. túltöltődés esetén idegesség, ingerültség jelentkezhet.

Az ország (egyik) legnagyobb energia-csomópontja a Pilisben található, de Lentiben is energiapark található éppen a gyógyfürdő területén, így a felöltődés a gyógyvízzel együtt állítólag kétszer olyan hatásos. A külföldi helyszínek közül kiemelkedik a Stonehenge és a gízai piramisok – hiszen a régi időkben a templomokat pontosan ezeken a csomópontokban helyezték el. Hívhatjuk ezeket a Föld akupunktúrás pontjainak is – állítólag ezek sehol a világon ilyen sűrűségben nem találhatók meg, mint a Kárpát-medencében.

 

A Magyarországon található Szent György-vonalak, ahova érdemes ellátogatni:

  • Majki remeteség
  • Pilisszentkereszttől nyugatra a cisztercita kolostor romja
  • Pilisszentiváni Ördög-szikla
  • Dömös mellett a Vadálló-kő
  • Csodafa kápolna, mely szintén nem messze Dömöstől épült
  • Máriakéménd, Nagyboldogasszony kegytemplom (búcsújáróhely)
  • Máriagyűd, kegytemplom (bazilika)

 

A fenti térkép a Baranyát is érintő energiavonalat ábrázolja pirossal, melyet megszemlélve érdekes dolgot állapíthatunk meg. A vonalon, vagy annak közelében igen sok szent hely is található: Máriagyűd (bazilika), Fájdalmas Szűz Mária kápolna egy régebbi templom helyén Újpetre határában, Nyomja (Szederkény része) temploma, Máriakéménd (búcsújáró Nagyboldogasszony kegytemplom), Maráza (Mária-kápolna és Szent-kút), Fehéregyháza lebontott templomának helye is ide esik Szűr és Szebény között, (ma itt egy kereszt áll), majd Véménddel zárul a sor, ahol köztudott, hogy a szerbeknek építettek kis kápolnát a Szent-kútnál, mely gyógyvizű forrás ma ismét megújult állapotában kereshető fel.

 

Az energiavonalakon, illetve pontokon ősidők óta jellemzően rendkívül régi épületek, mesterséges dombok, és ugyancsak mesterségesen elhelyezett, ingókövek találhatók. A régiek a szent helyeket és kegyhelyeket ilyen helyeken építették fel. Számos Szűz Mária jelenés is ilyen helyszínen történt.

 

Mára már több tízezer ilyen energiavonalat tártak fel. Működésük pontos megismerése még gyerekcipőben jár, azonban Dr. Wilhelm Reich már odáig jutott, hogy az energiavonalak segítségével képes volt esőt előidézni, vagy éppenséggel eloszlatni a viharfelhőket. Halála előtt közvetlenül az űrhajózásban való felhasználhatóságukat kutatta.

 

A vonalak mentén elhelyezett ingókövek nemcsak iránymutatóként szolgáltak, hanem energia-fókuszáló szerepük is volt, hiszen pl. a pákozdi Pogánykő közelben 12, különböző erősségű Ley-vonal találkozik. Meghatározott helyeken régen „gyógyító-köveket” állítottak fel a több tízezer évvel ezelőtt élt őseink.

 

 

Ami különös, hogy az egész rendszer szinte él és lüktet, ahogy azt Dobogókőn, megfelelő Hold- és Napállásnál, bárki megtapasztalhatja. A vonalak többnyire nyílegyenesen futnak és általában 20-50 m-es hatósugárban engednek ki pozitív energiát.

 

Miként lehet megtapasztalni, hogy ezekben a vonalakban energia áramlik?

 

Az ilyen jellegű sugárzásokra érzékenyebb emberek beszámolnak róla, hogy az egyik vonalon állva kellemes bizsegést éreznek, a másik vonal esetleg éppen a fáradtság érzetét kelti bennük, a harmadik esetleg áramütésszerű zsibbadást okoz, míg a negyedik melegséget. Ugyanakkor nem mindenki érzékeli ezt. A pontos kiváltó mechanizmus nem ismert még.

 

Igen fontos dolog lenne, ha e vonalak energetikai működését pontosan felderítenénk, többé nem lennének ugyanis energia-gondjaink sem, hiszen közvetlenül bolygónk energiáját tudnánk megcsapolni. A kimerítés veszélye sem fenyegetne, mivel a Nap és a Hold folyamatosan újratölti a rendszert, mint valami hatalmas akkumulátort. A tiszta energia tehát kéznyújtásnyira van.

 

Ma már köztudott, hogy minden betegség egyfajta energiahiányos állapot következménye. Az itt tapasztalható sugárzás segít helyreállítani és megőrizni a testi, lelki egyensúlyt. Az egész szervezetben harmonizálja az energia áramlását, tehát nem csupán egy szervre hat, hanem az egész szervezetre. Az alapvető működést segíti, öngyógyító folyamatokat indít be. Előfordul, hogy valakinek már egy alkalom is elég, de a legtöbb embernek a hely kúraszerű felkeresése javasolt hetente egy-két alkalommal, amíg a javulás vagy gyógyulás be nem következik. Egy-egy alkalommal minimum egy óra, maximum két óra idő eltöltése célszerű. Ez történhet ez idő alatt ülve, sétálással, vagy a kettő kombinálásával is.

Máriakéménd élővilágát az elmúlt években már több alkalommal a Pécsi Tudományegyetem kutatói is vizsgálták, egy Amerikában lévő hasonló adottságú terület összehasonlításával. Egyesek szerint az egész hegyoldal és a pincesorok pozitív orgon energiát adnak le. A búcsújáró kegyhely lehet ennek központja, ahol az energiák összpontosulnak. Írásos nyoma van annak, hogy ezen a helyen ez már legalább a harmadik templom, és bizonyíthatóan már az 1300-as években is állt itt egy templom. Régen ide százával jöttek a gyógyulni vágyók, erről feljegyzések is készültek, aztán valamiért a történetnek ez a része és az egykori Szűz Mária jelenés feledésbe merült, a búcsújárásnak inkább a kulturális és hagyományőrző szerepe maradt meg, illetve éledt újjá napjainkban.

Máriakéménden egykor gyógyforrás is létezett, melynél sokan meggyógyultak, erre ma is vannak élő tanúk. Ma ezen a helyen egy emlékkápolna őrzi az elapadt forrás helyét. Újabban, mióta a kegytemplomnál az angyalok is elkészültek, egyre többen jönnek ide gyógyulásukat keresni. Sokan a templom udvarán lévő padokon helyezkednek el, mások a templom lépcsőjére az angyalok közelébe telepszenek le.

A hívők imádkozással kérik Szűz Máriát és a Jó Istent, hogy betegségükből meggyógyuljanak. Mások, akik nem vallási indíttatásból érkeznek, ők spirituális elgondolásból meditálnak a szent helyen, gyógyulásukban bízva.

Fontos megemlíteni, hogy míg a fent leírtakat sokan elhiszik, de ugyanilyen sokan kétségbe is vonják, vagy legyintenek egyet rá. Hogy ki miben hisz, mindenki döntse el maga, de egy biztos: az elmúlt időszakban, több esetben is történtek gyógyulások, melyek orvosilag ugyan nem megalapozottak, mégis bekövetkeztek olyan esetekben is, ahol évek óta az orvostudomány nem volt képes megoldást találni. Egy biztos: egyszeri látogatástól senki ne várjon csodát, azt már száz éve is feljegyezték, hogy a gyógyulásokhoz többször kellett ellátogatni a helyszínre.
 

Természetesen azoknak is érdemes Máriakéméndre ellátogatni, akik a műemlékek kedvelői, hiszen nagyon szép udvar és park veszi körbe a kegytemplomot, ahol mindig érdemes megpihenni, felüdülni.

Megtekintések száma: 604 | Hozzáadta:: Endi | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 1
0 Spam
1 aranyosfodorka  
Nem tartom kizártnak, hogy vannak különös helyek, és hogy van valami alapja annak, hogy emberek hisznek ezekben. De ha semmi sem történik ezeken a „csodatévő helyeken” csak a hajszolt, városi ember meg tud pihenni, el tud csendesedni, közel tud kerülni a természethez – már az is eredmény, mondhatnám, csoda. Van itt viszonylag közel, Szlovéniában is egy ilyen hely, itt írtam róla:
http://aranyosfodorka.blogspot.com/2017/09/bakonaki-erdei-seta.html
Csak tanulságként annyit mondok: vannak országok, ahol az efféle adottságokat ki tudják használni. Még Magyarországon is vannak ilyen szerencsés helyek. Kár, hogy Máriakéménd ebben a sorban az utolsók között kullog. Ha ügyesebbek lennének az illetékesek, még profitálhatna is ebből ez a halódó falu.

Név *:
Email *:
Kód *: