Főoldal » 2018 » Július » 9 » 2018. 07. 09. ÚJ TABLÓ ÉS TÉRKÉPES OLVASÓ KÉSZÜL A KÉMÉNDI KEGYTEMPLOMNÁL
8:57 PM
2018. 07. 09. ÚJ TABLÓ ÉS TÉRKÉPES OLVASÓ KÉSZÜL A KÉMÉNDI KEGYTEMPLOMNÁL

Itt most fényképeknek kellene lenni a szombati munkákról. Mivel azonban az én fényképezőm eltűnt a kegytemplomtól az angyalok melletti padról, ezért csak leírni tudom, mit végeztünk társadalmi munkában. Ha van az elkövetőben egy szemernyi jóindulat, kérem juttassa vissza a fényképezőm (e-mail: bienga38@gmail.com, tel.: 06-30-452-4579), bár nem hiszem, hogy az illető olvasná a honlapomat.

Bár csodák még lehetnek. Sőt vannak is. Kedves ismerősöm ma este egy fényképezőgépet hozott számomra, használjam, ameddig szükségem van rá. 5,5 éves, igaz könyvbeillő minőségű fotót éppen nem tud, mint amilyet az enyém tudott, de nekem most ez is nagy segítség, mert legalább az éppen folyó munkálatokat, túrákat rögzíteni tudom vele. Ezúton is köszönöm jóindulatát és kedvességét.

De térjünk vissza a munkálatokra: beton alapba rögzítettünk a máriakéméndi kegytemplomnál egy olvasót, melyen a Baranyai-dombság térképe lesz elhelyezve, valamint a nagy tabló talpait rögzítettük, melyen majd a kegyhely ismertetője kerül kihelyezésre. A nagy fa tablót is lefestettük. A kegytemplom dél-nyugati sarkától elvezetett ereszcsatorna kifolyásához egy 1 m-es szakaszt leköveztünk és betonágyba helyeztük. A munkálatokat Kállai János, unokája Kispál Adrián, Csép József és Biki Endre végezte. A szükséges anyagokat (cement, homok) Sándor atya cipelte be előző nap kézi erővel vödörszám, és Jani bá is hozott még sódert traktorral. Köszönet érte.


Ilyen lesz a tabló, ha elkészül.


Ilyen lesz az olvasó a turistautak térképével, ha elkészül.

Két hét múlva tervezzük a folytatást, befejezést.

Biki Endre Gábor.

Megtekintések száma: 244 | Hozzáadta:: Endi | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 1
0 Spam
1 aranyosfodorka  
Kíváncsian várom mindkettőt, és örülök, hogy Kéméndre is került belőlük.
Szívből kívánom, legyen még egy máriakéméndi csoda - és egyszer csak jelentkezzen valaki a fényképeződdel....

Név *:
Email *:
Kód *: