Főoldal » 2018 » Július » 21 » 2018. 07. 21. ÚJ INFORMÁCIÓS TABLÓ KERÜLT FELÁLLÍTÁSRA A MÁRIAKÉMÉNDI KEGYTEMPLOMNÁL
9:56 PM
2018. 07. 21. ÚJ INFORMÁCIÓS TABLÓ KERÜLT FELÁLLÍTÁSRA A MÁRIAKÉMÉNDI KEGYTEMPLOMNÁL

A Mecsek Egyesület új tablót helyezett el a máriakéméndi kegytemplom bejárata előtt. A korábban kihelyezett két turisztikai kresztábla és a mostani nagy tabló, melyen a búcsújáró kegyhely ismertetője lett elhelyezve, mind azt a célt szolgálja, hogy az erre elhaladó autósok, kerékpárosok és gyalogos túrázók figyelmét felkeltse, és ne csak elmenjenek a kegyhely mellett, hanem meg is álljanak, sőt betérjenek a templom udvarába megnézni a műemlék épületeket. A nagy tabló mellé egy kisebb olvasó tábla is készült, melyen a Baranyai-dombság turistatérképe lett elhelyezve, melyen követhetők az innen kiinduló jelzett turistautak is. A tablót a Mecsekerdő Zrt. Pécsváradi Erdészetétől Zöld Sándor hozta el, a talpak betonozását, a felállítást, az összeszerelést és festést Biki Endre Gábor, Csép József, Kállai János és Kispál Adrián végezte.


A térképes olvasó.

Megtekintések száma: 147 | Hozzáadta:: Endi | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 2
2  
Igen a kerítés is nagyon rossz állapotban van, a buszmegálló utáni rész ép most készül bedőlni, egy 40 m-es szakasz teljesen meg van dőlve, de nem csak itt, a déli oldalon is "csúszik el" a kerítés. Előbb az angyaloknál lévő bal oldali terméskőből épített támfalat szeretnénk újjáépíteni, ha ez megvan, később természetesen a kerítéssel is kellene foglalkozni. Most az a helyzet, hogy szakemberünk van, csak pénz kellene. Jönnek kisebb adományok folyamatosan, de ezek a munkálatok azért nagyon sokba kerülnek, nem könnyű ennyi pénzt hamar összeszedni.

1  
Szerintem mindkettő szuper jó lett ! Most már csak a mögötte álló (?) kerítést kellene kicsit kipofozni... Jó, tudom, nem lehet mindent egyszerre, de a belső (bal oldali) támfal megerősítése (újraépítése) után lehetne ezzel a külső kerítéssel is foglalkozni.után

Név *:
Email *:
Kód *: