Főoldal » 2018 » Július » 27 » 2018. 07. 26. ÚJ HELYRE KÖLTÖZIK A KAPOSVÁRI BUSZPÁLYAUDVAR
1:07 AM
2018. 07. 26. ÚJ HELYRE KÖLTÖZIK A KAPOSVÁRI BUSZPÁLYAUDVAR

Először is a túrázókat szeretném tájékoztatni arról, hogy augusztus 13-ától Kaposváron új közlekedési rend lép életbe, mégpedig a buszpályaudvar ideiglenes helyre, mintegy 500 m-el arrébb, a Vásártéri útra költözik. Ez jelentős hatással lehet a vonatról buszra, vagy buszról vonatra átszállóknak. A baranyai és pécsi turisták is gyakran járnak erre az Észak-Zselic vagy távolabbi úti cél elérése végett, ezért fontos előtte tájékozódni.

A régi és az ideiglenes buszpályaudvart a továbbiakban egy munkanapokon 15, szabad- és munkaszüneti napokon 30 percenként induló ideiglenes ráhordójárat köti majd össze, így, aki nem akar nem muszáj gyalogolnia.

Kaposváron most az évszázad legnagyobb beruházása zajlik, melynek során ideiglenes konténerpályaudvar kerül kialakításra (hozzá kell tenni, ez a konténerpályaudvar elegánsabb és használhatóbb lesz, mint sok városi buszpályaudvar, hiszen komfortos utasvárókkal, és térkövezettel készül ez is, holott a munkálatok végeztével ez elbontásra kerül.

A beruházás lényege, hogy a végleges buszpályaudvar átkerül az út túloldalára a vasút mellé. Ezzel létrejön egy intermodális csomópont, megkönnyítve a vasúti és buszos átszállásokat. Emellett teljes városrendezéssel is jár új utak, járdák, épületek, parkok épülnek. Még a közeli 4 sávos út nyomvonalát is áthelyezik. A közel 35 milliárdos beruházásra részben EU-s forrás áll rendelkezésre másrészt nagyon szép összeget tett hozzá a magyar állam is.

Most már csak halkan egy kérdést tehetünk fel: miért van az, hogy Pécsett minden fejlesztés dugába dől. Sorra derülnek ki a nyár folyamán is, hogy nincs pénz az új vásárcsarnokra (ne is álmodjatok, soha nem fog megépülni, legalábbis, amíg a jelenlegi városvezetőink, akarom mondani városvesztőink ténykednek...). Jelentős csúszásban van az Alkotmány utcától induló útszakasz megépítése, sőt olyan problémák merültek fel, ami kérdésessé teszi ennek átadását is. Mindenki tudhatja, hogy nem épül meg a pécsi fürdő soha az életben sem. Most derült ki, hogy nem tudják beszerezni sok-sok éve beígért elektromos buszokat sem. Hány éve is nem vettünk új buszokat és használt buszokat sem? Hova fog ez vezetni. Ismét eljutunk a 2011-2012-es szintre, amikor minden harmadik járat kimaradt, mert már alig volt busz, amit forgalomba ki lehetett állítani. Kár is folytatni a fentieket, mert mi baranyaiak csak irigykedve és sóvárogva nézhetjük más városok, települések fejlesztéseit, mert igenis az ország jó része az elmúlt években szépen fejlődött, de egyes megyék Nógrád, Borsod, Baranya teljesen a mélypontra került. Kár, hogy így kettészakadt az ország...

Az új kaposvári buszpályaudvar építésével kapcsolatos cikkek itt olvashatók el:

http://kapos.hu/hirek/gazdasag/2014-03-10/az_evszazad_legnagyobb_beruhazasa_elott_kaposvar.html

http://kapos.hu/hirek/gazdasag/2017-08-10/zold_utat_kapott_a_kaposvari_kozelekedesi_kozpont.html

http://kaposvarmost.hu/hirek/kaposvari-hirek/2018/04/24/igy-fog-kinezni-a-kaposvari-kozlekedesi-kozpont.html

Megtekintések száma: 35 | Hozzáadta:: Endi | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *: