Főoldal » 2018 » Augusztus » 12 » 2018. 08. 12. FÜRDŐTÚRA A SZEGEDI PARTFÜRDŐBE
10:43 PM
2018. 08. 12. FÜRDŐTÚRA A SZEGEDI PARTFÜRDŐBE


Új Zsinagóga

A listámon nem is szerepelt a szegedi Partfürdő, csak most bukkantam rá a neten, holott tavaly már a közelében jártam. Csupán 100 m-re van a szomszéd Napfény fürdőtől, mely nála jóval nagyobb, de az teljesen más gyógyvíztípussal rendelkezik. Ez a fürdő közvetlenül a Tisza parton van, és a töltéstől nem is igazán látszik, nem úgy, mint szomszédja. Erre még egy tábla sem hívja fel a figyelmet, míg a másikat harsányan hirdetik. Ennek ellenére mindkét strandon igen sokan voltak. Talán azért voltak itt a kisebben is sokan, hiszen a belépőjegyek ára kb. fele a másiknak, talán ezért sincs szükség különösebb hirdetésre.

A Tisza újszegedi oldalán található 13 hektáros területen található strandhoz kemping is tartozik. Május 1-jétől szeptember 30-ig fogadja a vendégeket. A lapályos parton napozásra, sportolásra, a parkosított árnyas fák alatt hűsölésre, kikapcsolódásra nyílik lehetőség.

Három medence van: 3 térfélből álló 36 fokos ülőpadkás gyógymedence, a sekély nagy medence (részben ebben is gyógyvíz van, de ennek hőmérséklete 29 fokos) és egy hideg vizes úszómedence.

Újszeged természetes gyógyászati kincse az 1551 méter mélyről a felszínre törő, 70 fok hőmérsékletű nátrium-hidorkarbonátos Dóra víz, mely minősített gyógyvízként elsősorban csontritkulásban szenvedőknek, belgyógyászati problémákkal küzdőknek ajánlott.

A strand területén futballpálya, strandröplabda pályák, büfék, vendéglátó egységek találhatóak. Kijelölt tűzrakó helyeken bográcsozásra és szalonnasütésre is van lehetőség.

A stranddal közös területen 700 fős kemping üzemel, mely várja a sátorral, lakókocsival érkezőket. 2-3 ágyas, apartman jellegű, többségében saját konyhával, fürdőszobával rendelkező lábon álló üdülőházakban 130 fő részére tudnak egyidejűleg szállást biztosítani. Nagyon sok egyéni üdülő és céges nyaraló is található a kemping területén, bár elég sok gondozatlan.

BEG


A régi templom megmaradt tornyát szépen megőrizték.


Magyarok nagyasszonya székesegyház vagy közismert nevén fogadalmi templom


Szerb templom


Tisza


Partfürdő


A kellemes vizű gyógyvíz


Sporteszközök is vannak a fürdőben.


Lábasházak sorozata kínál egyszerű szálláshelyeket.

Megtekintések száma: 93 | Hozzáadta:: Endi | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 1
1  
Szeretem Szegedet. Egy időben sokszor jártam ott. Igaz, a fürdőt nem ismerem - de a város szép.

Név *:
Email *:
Kód *: