Főoldal » 2018 » Szeptember » 12 » 2018. 09. 12. TOLNA MEGYEI INTÉZMÉNYEK TALÁLKOZÓJA VOLT MÁRIAKÉMÉNDEN
8:37 PM
2018. 09. 12. TOLNA MEGYEI INTÉZMÉNYEK TALÁLKOZÓJA VOLT MÁRIAKÉMÉNDEN

Szeptember 12-én, Mária napján ismét nagy élet költözött a máriakéméndi kegytemplom udvarára. A Tolna Megyei Intergrált Szociális Intézmény közel 300 fővel, négy nagy busszal, több kisbusszal és személyautókkal látogatott el Máriakéménd búcsújáró kegyhelyére. Az szociális intézmények lakói Szekszárdról, Bonyhádról, Bátaszékről, Regölyből, Belecskáról és Tengelicről érkeztek.

Mária szent nevét ünnepeljük szeptember 12-én – ez a Boldogságos Szűz Mária neve napja a liturgikus naptárban. Mária nevét különböző napokon a 11. századtól kezdve ünnepelték. Az ünnepet az egész Egyház számára XI. Ince pápa rendelte el a török felett Bécsnél 1683. szeptember 12-én aratott győzelem emlékére.

A templomban a délelőtt folyamán zenés programok várták a résztvevőket, a szentmise 11 órakor kezdődött, melyet Horváth Sándor atya celebrált.

Mire a mise véget ért, elkészült a bográcsban a helyszínen készült ebéd is, melyet a résztvevők a sátrakban felállított asztalokhoz ülve fogyaszthattak el. A délután folyamán is különböző programok voltak, pl. színdarabok előadása, de, aki szívesebben maradt a templomban, azok ott hallgathatták meg a szép énekeket. A csapat egy része ellátogatott a közeli forráshoz is, ugyanis, a templomnak saját forrása is van, igaz kicsit távolabb a templomtól északra az út mellett egy lépcsősor vezet le a Templom-forráshoz, mely a környék legtöbb és legjobb vizét adja. Az eseményen több árus kínálta kézműves és házi termékeiket.

Megtekintések száma: 169 | Hozzáadta:: Endi | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 2
2  
A papságot talán zavarja a Kéménden megújuló hitélet?? Nem tudom, hogy miért is csinálják. A Pápa szerint több hívőre lenne szükség, nem pedig ritkítani kéne őket.

1  
Öröm ilyent olvasni.Csak azt nem tudom, az egyház/templom/pap és egyéb illetékesek erre az ünnepre miért nem hívják fel jobban a figyelmet ? Háthas más is elment volna..........
Kit zavart volna ha még 20-30 "idegen" is eljött volna Kéméndre ezen a napon ?

Név *:
Email *:
Kód *: