Főoldal » 2018 » Szeptember » 14 » 2018. 09. 14. CSODA TÖRTÉNT - MEGKERÜLT AZ ELTŰNT FÉNYKÉPEZŐ
5:12 PM
2018. 09. 14. CSODA TÖRTÉNT - MEGKERÜLT AZ ELTŰNT FÉNYKÉPEZŐ

2018 július 7-én szombaton a Mecsek Egyesület Természetjáró Osztálya a máriakéméndi kegytemplomnál végzett önkéntes munkát, konkrétan a tablók helyét betonoztuk és festettük le. Már végeztünk a munkálatokkal, amikor eszközeink, szerszámaink a templom előtt voltak még, de kicsit távolabb mentünk a stációk és a plébániaépület közé. Tudtuk, hogy rajtunk kívül nincs senki a templom udvarban már így este felé, a kaput is becsuktuk magunk mögött. Mégis megtörtént a baj, az a néhány perc, amíg távol voltunk, és mire visszaértünk, a padon hagyott fényképezőmnek már csak hűlt helye volt. Hosszasan kerestem, hátha valahol a fűben meglesz, vagy mégis máshol tettem le. Jani bá unokája is visszajött és még este egy óra hosszát ment a keresés, mind hiába.

Plébános úr másnap a misén kihirdette, hogy mi történt, és aki esetleg megtalálja, juttassa vissza. Bár, aki elvitte elsőre azt hihette, pár ezer forintos gép, valójában a tartozékokkal együtt, közel 150.000 Ft-os készülékről van szó, ami nekem leginkább munkaeszközöm, ezzel tudom dokumentálni az egyesületben végzett munkákat, túrákat, és a kiadványokba is ezzel szoktam fotókat készíteni. Az eset után a facebookon megírtam és kértem, hogy, ha valaki megtalálja, juttassa vissza hozzám.

Sajnos, a sok-sok megosztás és sajnálkozás ellenére napokig, hetekig nem történt semmi. Eközben a máriakéméndi Erzsi néni azóta minden nap imádkozott, hogy aki "elvitte" hozza vissza. Két napja, a szerdai búcsún kérdezte legutóbb, nem lett-e meg. Mondom neki, hogy Erzsi néni, nem lesz az már meg..., már több, mint két hónapja, hogy nyoma veszett. Erre mondja, dehogynem, csak imádkozzunk továbbra is, figyeld meg, megkerül még. És valóban, a csoda megtörtént. A 69. napon telefonhívást kaptam: túratársunk jelentkezett, hogy nála van a fényképezőm, bár elmondása szerint nem ő találta meg, más közvetítésével jutott el hozzá. A megtalálóban idővel talán felébredt a lelkiismeret, hiszen, ha akarta volna, sokkal hamarabb megtalálhatta volna a módját, hogy megpróbálja megtalálni a tulajdonosát, például leadhatta volna a plébánián, az önkormányzatnál, jelentkezhetett volna, stb. Bár talán az sem lett volna baj, ha nem emeli el, hanem körbejárja az épületet, meggyőződve, hogy van-e ott valaki.

Ezúton is köszönöm Kedves Túratársunknak, hogy jelentkezett és átadta.

Biki Endre Gábor

Megtekintések száma: 252 | Hozzáadta:: Endi | Helyezés: 1.0/1
Összes hozzászólás: 1
0 Spam
1 aranyosfodorka  
Nocsak, nocsak, esetleg újabb csodák készülődnek Máriakéménden, s ez egy "előjel" volt ? Igaz,már az angyalok ügye is a kisebb csodák közé sorolható - most már csak arra lenne szükség, hogy elkészüljön a zarándokszállás és ne arra célra használják, amit '"rebesgetnek" egyes információval rendelkezők. Maradjon meg azoknak, akik eddig is használták !  Kedves Csodatévő Mária  olvasod ezt a blogot ? Remélem.....

Név *:
Email *:
Kód *: