Főoldal » 2018 » Október » 1 » 2018. 10. 01. FÜRDŐTÚRA VELENCÉRE
8:25 PM
2018. 10. 01. FÜRDŐTÚRA VELENCÉRE

Pécsről Velencére közösségi közlekedéssel legegyszerűbben az IC vonatokkal juthatunk el Kelenföldig, majd onnan fél óránként indul szép új alacsony padlós gyorsított személyvonat Székesfehérvár felé, mellyel 30 perc alatt érkezhetünk meg Velencére. A vasúti megállótól 5 percre van a Velencei-tó partján  a Velence Resort&Spa nevű hotel, ahol kiváló wellnessfürdő működik. Ám nem csak élményfürdő, gyógyvíz is van két medencében. A fedett térben öt, kint kettő medence üzemel. Érdemes hétközben látogatni a fürdőt, mert hétvégén 4200 Ft a felnőtt belépőjegy, de hétközben szezonon kívül csak 1900 Ft. Velence városa csodálatos, és főként a tó, mely körül sétautak és kerékpárút vezet, de a hegyek felé több túraútvonal is indul. Érdemes felfedezni ezt a szép, és sokat fejlesztett régiót.


A fürdő épülete


A gyógyvizes medence


Meszleny-Wenckheim-kastély (ma könyvtár és kiállítások vannak benne)


A modern katolikus templom bejáratán felirat: rendkívüli gyűlést tartanak, mivel az új plébános működése óta a hívek kinőtték a templomot, és a miséken nem férnek be. A megbeszélés témája, hogy miként oldják meg a szűkös helyzetet, esetleg a templom bővítésével, illetve ennek költségeinek kérdéseit, stb. vitatják meg. Azt hiszem felénk az egyháznak nincs ilyen gondja... (miért is?)


Csak kívülről tudtam fotózni.


Ez lenne a Beck-kastély, de a kerítésen át nem sok látszik belőle


Modern aluljáró a vágányokhoz


Európai színvonalú kiemelt peron

Megtekintések száma: 64 | Hozzáadta:: Endi | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 3
3  
Hát igen...60 év alatt csak csak változott a világ és benne Velence is....De nem hinném, hogy elmegyek...

0
2  
Pedig, ha elmennél már nem a gyerekkori rossz élményekkel találkoznál, hanem egy csodálatos tóval, és valóban, fejlett modern élhető lakhatóvárossal. Itt a modern épületek is szépek, kicsit tengerparti hatást kölcsönöznek.

1  
Nekem CSAK rossz emlékeim vannak Velencéről:
http://aranyosfodorka.blogspot.com/2014/02/amikor-elvesztettem-hitemetbizalmamat.html
Egy biztos,hátralévő életemben nem fogok oda elmenni.....

Név *:
Email *:
Kód *: