Főoldal » 2018 » Október » 13

Hendinger Zoltán szajki lakos a tavasszal keresett meg, hogy látta, amint a Mecsek Egyesület az utóbbi években több kereszt és képoszlop felújításában is közreműködött, ezért tanácsot szeretett volna kérni. Nemrég vásárolt Szajktól északra egy földterületet, ahol a dombtetőn áll egy régi, de nagyon elhanyagolt képoszlop, melyet szeretne a pusztulástól megmenteni. Miután elmondta, hogy hol van, jöttem rá, hogy ez az, amit néhány éve megtaláltunk, és érdekes, füles kettős kereszt van rajta, melynek a mai napig nem tudjuk igazán az eredetét. Szóba is került akkor, hogy a későbbiekben, milyen jó lenne ezt a régi értéket megmenteni, mivel a kép is hiányzik már belőle. Ezért Zoltán telefonhívása után na ... Tovább »

Megtekintések száma: 452 | Hozzáadta:: Endi | Dátum: 2018-10-13 | Hozzászólások (1)

Leányfalu a Pilis hegység lábánál a Vörös-kő, Nyerges-hegy és a Duna között, Budapest északi részétől 22 km-re fekszik. 1949-től önálló település, 1970 óta nagyközség. A Dunakanyar régi, kedvelt nyaralóhelye, a Duna–Ipoly Nemzeti Park része. Állandó lakóinak száma 3600 fő, lakosságszáma látványosan növekszik.

Leányfalura Újpest-Városkapu Központ volán pályaudvaráról általában 30 percenként indulnak 50 perces menetidővel járatok Szentendrén át Leányfaluba. Ide Kelenföldről az M4, M3-as, majd Lehel tértől M3 metrópótlóval juthatunk el. Fontos tudni, hogy a 3 közlekedési eszközre elegendő 1 menetjegyet érvényesíteni. A metrónál először a jeg ... Tovább »

Megtekintések száma: 78 | Hozzáadta:: Endi | Dátum: 2018-10-13 | Hozzászólások (2)