Főoldal » 2018 » Október » 21

Csak most bukkantam rá az interneten, hogy Palotabozsok határában egy régi képoszlop, melynél egyszer sok évvel ezelőtt jártam is, teljesen megújult. Amikor én ott jártam, a fehérre meszelt, de megkopott képoszlop fülkéjében kép már nem volt, és a gaz is eléggé benőtte, tetőzete is hiányos volt. A palotabozsoki internetes újságban olvastam, hogy még 2016-ban felújították. Ez a képoszlop a falutól keletre található. Ha a sárga túra útvonalán indulunk el, és a Kápolnás területrészen nem fordulunk jobbra a sárga túra útvonalán a Szentkúti-kápolna felé, hanem egyenesen továbbmegyünk, kb. 1 km-t, a patak túlsó oldalán az út mellett találjuk ezt a szép képoszlopot. A turistatérkép kereszt jelzéssel jelöli is. Az alábbiakban változtatás nélkül közreadom, az újságban kö ... Tovább »

Megtekintések száma: 479 | Hozzáadta:: Endi | Dátum: 2018-10-21 | Hozzászólások (1)

Az év első felében még kaptunk csapadékot bőséggel, majd a nyáron már kevésbé, de még ekkor is egy-egy nyári zápor vagy felhőszakadás adott vizet. A nyár második fele már jóval szárazabb volt, ráadásul, egy nagyon fülledt, párás meleg vette kezdetét, mely egész augusztusban kitartott. A szeptember és október hónapokban szinte teljesen hiányzott a csapadék. Hetek óta nem volt komolyabb eső, legalábbis a Baranyai-dombság területein. Az ország folyói, vízfolyásai egészen összezsugorodtak.

Azt hiszem az utóbbi hetekben nem láthattunk sáros cipőjű turistát, és a lábszárvédők is még otthon pihenhetnek. A túrázók azonban gyakran megállnak egy-egy forrásnál, hogy vizet vegyene ... Tovább »

Megtekintések száma: 82 | Hozzáadta:: Endi | Dátum: 2018-10-21 | Hozzászólások (1)