Főoldal » 2018 » Október » 28 » 2018. 10. 27. ILYEN KINCSEKET REJT A BÉDAI-HOLTÁG REKORD ALACSONY VÍZÁLLÁSKOR
1:54 PM
2018. 10. 27. ILYEN KINCSEKET REJT A BÉDAI-HOLTÁG REKORD ALACSONY VÍZÁLLÁSKOR

A fotóra kattintva nyílik meg a teljes album.

Rengetegen mennek most túrázni, fotózni, vagy csak kutyát sétáltatni Mohács környékére, ahol pl. a Bédai-holtágnál annyira alacsony a vízszint, vagy sok helyen teljesen ki is száradtak a holtágak, hogy régi hajók roncsai és maradványai kerültek felszínre. A Duna vízszintjének lassú növekedése kezdődött, így várhatóan már csak néhány napig lehet látni ezeket az érdekességeket. Az ártéri erdők is csodás őszi színben pompáznak ilyenkor, ezért is érdemes elkirándulni ide. A képeket Treitz Károly készítette.

Megtekintések száma: 56 | Hozzáadta:: Endi | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 2
0
2 Endi  
Mire megszerveznék, hogy ki csinálja, és miből finanszírozza, már újra víz alatt lesznek. Előre meg nem lehetett tudni, hogy ez az állapot bekövetkezik pár hétre, így pénz sincs rá, feltehetően.

0 Spam
1 aranyosfodorka  
Érdekes állapot - bizony nem adódik gyakran ilyen látvány. Azt viszont nem értem, hogy legalább ilyenkor a sok ócskaságot miért nem szedik ki ? Vagy olyan sokba kerülne a kimentés, hogy nem éri meg ? Igaz, az óceánok, tengerek is tele vannak elsüllyedt hajókkal. Csakhogy azért némi vízmélyslég különbség van a két helyszín között....

Név *:
Email *:
Kód *: