Főoldal » 2018 » November » 28 » 2018. 11. 28. DECEMBER 9-ÉTŐL ÉLETBE LÉP AZ ÚJ BUSZ ÉS VONATMENETREND
5:21 PM
2018. 11. 28. DECEMBER 9-ÉTŐL ÉLETBE LÉP AZ ÚJ BUSZ ÉS VONATMENETREND

A részletes menetrendi változások a képre kattintva érhetők el.

December 9-étől, vasárnaptól lép életbe az új helyközi (távolsági) és vasúti menetrend, mely 2019 decemberéig lesz érvényes. A baranyai természetjáróknak, jó hír igazából, hogy nincs számottevő változás. (Ha nem változik semmi, már az is jó, hogy nem lett rosszabb...) A módosítások többsége menetrendi korrekció, mely szerint egyes vonalakon rövidebb menetidővel közlekednek a járatok, mivel az elmúlt évek gyakorlata azt mutatta, hogy egyes vonalakon kevesebb menetidő is elég. Ezért egyes járatok 3-10 perccel hamarabb elérik úticéljukat.

Változás, hogy Pécsről megszűnik a 11.00 órakor Pécsváradon át Bonyhádra közlekedő járat. Helyette 11.15-kor naponta gyorsjárat indul Pécsvárad (11.41), Mecseknádasd, Hidas és Szekszárd érintésével, mely Bp. Népligetbe 14.40-re érkezik. A hetek első iskolai előadási napját megelőző munkaszüneti napon (azaz egyes vasárnapi napokon) indul Pécsről 11.00 órakor is egy kiskunhalasi járat, mely betér Pécsváradra (11.26), de gyorsjárat lévén nem áll meg mindenütt, csak Mecseknádasdon és Hidason.

Egy kis jó hír, hogy Kátolyban új megállópár létesül Kátoly, Kaszapovics tér néven. A Kátolyi elágazástól ez a megálló 0,4 km-re esik, a következő megálló pedig Kátoly, községháza 0,5 km-re található. Az új megállóhelyen valamennyi Kátoly településre betérő járat fel-és leszálló utasok részére megáll. A Kátolyi elágazás nevű buszmegálló a továbbiakban is megmarad, bár a menetrend egyenlőre csak Pécsvárad felé van kitéve, de itt is megáll az összes járat. A DDKK ígérete szerint, egyenlőre nem, de talán jövő tavasszal sikerül a hiányzó menetrendi információs táblát kihelyezni. (Ha esetleg nem sikerülne, szívesen megtesszük, hogy kiragasztjuk mi.)

A vasúti közlekedésben sincs eget rengető változás, a Pécs - Budapest vonalon továbbra is érvényben marad a vágányzári menetrend a hosszabb menetidővel. Jó hír viszont, hogy újra beindul a Pécs - Pélmonostor közötti határon túli vonatközlekedés napi 4 járatpárral, mely a Pécs - Villány - Magyarbóly vonalba lesz beépítve. Pécsről 5.12, 9.10, 13.10 és 17.10-kor fog indulni kb. 80 perces menetidővel, vissza Pélmonostorról 7.05, 11.08, 15.08 és 19.08-kor. Tervezik a Pécs - Eszék vonal beindítását is napi egy-két járatpárral, egyes hírek szerint december 9-étől már Eszékre is el lehetne jutni, bár egyenlőre ez nem szerepel a menetrendben, és mivel az illetékesek erről még a jövő héten tanácskoznak, feltételezhető, hogy ez csak valamikor a jövő évben indulna be.

A képre kattintva érhető el az új vasúti menetrend.

Megtekintések száma: 49 | Hozzáadta:: Endi | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 1
0 Spam
1 Garai Gézáné  
Köszönjük az értékes információkat.

Név *:
Email *:
Kód *: