Főoldal » 2019 » Január » 11

Két településre látogattam el, Őcsénybe, és Decsre. Pécsről Szekszárdig autóbusszal utaztam, majd Szekszárdról vonattal mindössze 4 percet, azaz egy megállót Őcsényig. Kedvezményt is igénybe vettem, így a 250 Ft-os menetjegy „csak” 200 Ft-ba került, a három menetjegy 750 helyett csak 600 Ft-volt, tehát összesen 150 Ft. veszteséget okoztam az államnak, ígérem, február 1-jétől nem fogok ilyet tenni…

Őcsényben két órát töltöttem, de legszívesebben az első fél óra után visszafordultam volna. Az a mérhetetlen lepusztultság, ami ott fogadott, arra nem számítot ... Tovább »

Megtekintések száma: 80 | Hozzáadta:: Endi | Dátum: 2019-01-11 | Hozzászólások (2)

Ezúton tájékoztatom a túrázók, és természetjárók táborát, hogy 2019. február 1-jétől megszűnik a vasúton történő utazás esetén a 20%-os kedvezmény. Tehát az ún. TEKA kártya felmutatásával senki sem válik jogosulttá kedvezményes jegy vásárlására. Végtelenül sajnálom ezt nem éppen turistabarát és környezettudatos döntést, mellyel még inkább elpártolnak majd a természetjárók is a vasút eleve kritikán aluli szolgáltatásától. Pont, hogy azt autóbusz-közlekedésre is ki kellett volna terjeszteni ezt a kis kedvezményt, hiszen megyénkben szinte alig van túracélpont, mely vonattal megközelíthető, és eddig is csak az tudta kihasználni, aki az ország távolabbi (frekventáltabb) régióiba utazott. A legtöbb túra nem körtúra, így autó helyett mindig is a környezetbarát közösségi közlekedést preferáltuk a csoporto ... Tovább »

Megtekintések száma: 103 | Hozzáadta:: Endi | Dátum: 2019-01-11 | Hozzászólások (1)