Főoldal » 2019 » Március » 6 » 2019. 03. 07. MÚLTIDÉZŐ A 2001-ES MÁRIAKÉMÉNDI KÖZÉLETI HAVILAP 3. SZÁMÁBÓL
11:24 PM
2019. 03. 07. MÚLTIDÉZŐ A 2001-ES MÁRIAKÉMÉNDI KÖZÉLETI HAVILAP 3. SZÁMÁBÓL

Pincesor villamosítása A képviselőtestület a július 4-én tartott közmeghallgatás alapján pályázat benyújtásáról határozott a Baranya Megyei Területfejlesztési Tanácshoz vidékfejlesztési célelőirányzat elnyerésére.

 

Ifjúsági Klub kialakítása

A máriakéméndi fiatalok régi vágya teljesülhet azzal a döntéssel, mely szerint az Általános Iskola átadta részükre a technikaterem melletti használaton kívüli helyiséget és a képviselőtestület 400 ezer Ft összeget szavazott meg a klubhelyiség átalakítására és a gázfűtés kialakítására.

A fiatalok tevékenyen részt vesznek a helyiség felújításában, így a megítélt támogatás szinte kizárólag az építőanyagok beszerzésére fordítható.

 

Máriakéménd az Új Dunántúli Naplóban

A Képviselőtestület döntött arról, hogy Máriakéménd is bemutatkozik az Új Dunántúli Naplóban és az önkormányzat vállalja ennek költségeként 80 e Ft megfizetését.

A Máriakéméndről szóló oldal előreláthatólag az Új Dunántúli Napló augusztus 18-i számában jelenik meg.

 

SIKERES PÁLYÁZATOK

Az önkormányzat ezévben is számtalan pályázatot nyújtott be a különböző fórumokhoz, hogy a község szűkös pénzeszközeit bővíteni tudja és ilyen módon próbáljon meg anyagi segítséget biztosítani olyan célok megvalósítására, melyeket az önkormányzat költségvetése nem tesz lehetővé.

2001. évben eddig az alábbi támogatásokat sikerült elnyerni:

-35.000 Ft-ot az Általános Iskola tanulóinak úszásoktatására a Baranya Megyei Önkormányzat Ifjúsági és Sportbizottságától.

-100.000 Ft-ot a Máriakéméndi Fiatalok Lapja kiadására az Ifjúsági és Sportminisztériumtól. Az összegből számítógépes program, szkenner és fényképezőgép vásárolható.

-60.400 Ft-ot Nemzetiségi Napok rendezésére a Magyarországi Nemzeti és Etnikai Kisebbségekért Közalapítványtól, melyből a német nemzetiség kultúrájához kapcsolódó rendezvények szervezhetők.

-15.000 Ft-ot a Baranya Megyei Önkormányzat Kulturális Bizottságától kulturális seregszemle rendezéséhez.

-70.000 Ft-ot Családi Napok rendezésére az Ifjúsági és Sportminisztériumtól, mely gyermektáncház, kézműves foglalkozás, családi vetélkedő, főzőverseny szervezésére fordítható.

-68.000 Ft érdekeltségnövelő támogatás a központi költségvetésből a Könyvtár állományának gyarapítására.

-Ingyenes Internet hozzáférési lehetőség a Könyvtár részére a Hálózat az Ifjúságért Kht. támogatásával 2001. évre.

Megtekintések száma: 71 | Hozzáadta:: Endi | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 2
0 Spam
2 Vándorló  
Sajnos, nem hiszem...

0 Spam
1 aranyosfodorka  
Szép múltidéző.
Tudna-e ma ilyesmit írni valaki Kéméndről ?

Név *:
Email *:
Kód *: