Főoldal » 2019 » Március » 09

Március 9-én, szombaton két busz jött fel a Misina-tetőre, olyan sok túrázó stratolt el különböző utakon. A városiaknak is túrájuk volt. Egyesületünk túráján 19 fő indult útnak a Közép-Mecsek szép gerinceinek érintésével a Nyugati-Mecsek felé.

Sokszor nem vagyunk tisztában közvetlen környezetünk értékeivel, amire jogosan lehetnénk büszkék, akár létesítmények, akár természeti környezet és nem utolsó sorban személyek tevékenységére, munkásságára. Ilyen kiváló személyiség volt Horvát Adolf Olivér biológus, a növénytan kiváló ismerője és művelője, egykori szerzetes és paptanár, akinek tevékenysége az elmúlt időszakban majdnem feledésbe merült. Talán csak a s ... Tovább »

Megtekintések száma: 245 | Hozzáadta:: Endi | Dátum: 2019-03-09 | Hozzászólások (0)

Örömmel tájékoztatjuk a természetjárókat és a Baranyai-dombság természeti, építészeti és kulturális értékei iránt érdeklődőket, hogy a 2016-os kiadás után ismét megjelent Dr. Lakatosné Novotny Sarolta lektori munkájával és Biki Endre Gábor szerkesztésében A Baranyai-dombság turistakalauza” című kiadvány. A könyv nagyméretű (B5-ös), 168 oldalas és 200 db színes fotót tartalmaz. Egyedisége a könyvnek, hogy megtalálható benne a Baranyai-dombság turistatérképeinek részlete blokkokban elosztva. Az egyes túrák ajánlója mellett szerepel ugyanis az adott útvonal egy-egy térkép-kivágaton. A térképszelvényeket a Cartographia Kft. kifejezetten a könyv számára készítette ... Tovább »

Megtekintések száma: 223 | Hozzáadta:: Endi | Dátum: 2019-03-09 | Hozzászólások (0)