Főoldal » 2019 » Március » 18 » 2019. 03. 18. TÚRA A PATACSI KOVÁCS BÉLA EMLÉKHÁZHOZ
0:19 AM
2019. 03. 18. TÚRA A PATACSI KOVÁCS BÉLA EMLÉKHÁZHOZ

A Mecsek Egyesület a nemzeti ünnep hosszú hétvégéjére egy történelmi túrát szervezett Patacsról Éger-völgyig. A túrát a néhány éve átadott patacsi Kovács Béla emlékház megtekintésével kezdtük, ahol két videófilmen, és a kiállított tablókon ismerhettük meg a ház szülöttének szomorú életrajzát, az akkori politikai viszonyokat, mely ma már történelem.

Kovács Béla kisgazdapárti politikus, a Tildy Zoltán- és Nagy Ferenc-kormány, majd Nagy Imre második és harmadik kormányának földművelésügyi minisztere volt. 1947-ben a kommunistákkal szembeni kiállása miatt a szovjet hatóságok letartóztatták és a Szovjetunióba szállították, és évekig ismeretlen helyen tartották fogva. Életrajza az interneten bővebben tanulmányozható.

A túra ezután a Szent Márton úton folytatódott. Éger-tetőn lehetőség volt a pihenőre, egy kis falatozásra, melyet Éva a túravezető kínált a résztvevőknek. A kellemes napsütéses tavaszi időben medvehagymát kóstolgatva ért le a csapat Éger-völgybe. A túrán 64 fő vett részt, de az emlékházba nem mindenki jött be.

Fotók: BEG, GÉ, JI

Megtekintések száma: 244 | Hozzáadta:: Endi | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *: