Főoldal » 2019 » Március » 20 » 2019. 03. 20. EGY MAGÁBAN EGY
9:10 PM
2019. 03. 20. EGY MAGÁBAN EGY

A héten ismét folytatásra kerültek a munkálatok a máriakéméndi kegytemplom udvarában. Mivel a lelkesedés kicsit alább hagyott, ezen héten csak egyedül jöttem, ki de a jövő hétre már többen is ígérték, hogy újra eljönnek segíteni. A tűzgyújtási tilalom országos feloldása lehetővé tette, hogy elégetésre kerüljenek az ágnyesedékek, így az összes kupac a "tűz martaléka" lett. A támfal melletti földkupacot is elhordtam talicskával, melyből feltöltés készült a buszmegállóhoz. A falnál elegyengettem a talajt. A támfal környékén heverő nagyobb köveket is hátravittem a sarokba a "kőgyűjtőbe". A lépcső előtti betonplaccon összelapátoltam egy zsákba a tavalyról ottmaradt sárga homokot. Most egész szép rendezett és átlátható a templomudvar.

A munka ma kicsit lassan haladt, mert több látogató is érkezett, akik ráérősek voltak, igényelték, hogy részletesen mondjam el a templom történetét, a plébániaépületre is kíváncsiak voltak, azt is megnézték. Jövő héten csütörtökön folytatjuk a kerítések mentén a vadszőlő, és egyéb ránövő ágak levágásával, illetve az ottmaradt tűzifának valót Jani bácsi elviszi majd egy helybéli rászorulónak.


A kövek is most egy kupacba vannak.

Megtekintések száma: 64 | Hozzáadta:: Endi | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 1
0 Spam
1 aranyosfodorka  
A képeket látva, tényleg szépen rendbe-tettétek/tetted a templomkertet. Milyen jó lenne, ha a kerítés is elkészülhetne hamarosan...
Talán tényleg újjáéled Máriakéménd ???!!!

Név *:
Email *:
Kód *: