Főoldal » 2019 » Április » 6 » 2019. 04. 06. A MAGYAR KORMÁNY 60 MILLIÓ FORINTBÓL ÚJÍTJA FEL MÁRIAKÉMÉND KEGYTEMPLOMÁT
11:05 PM
2019. 04. 06. A MAGYAR KORMÁNY 60 MILLIÓ FORINTBÓL ÚJÍTJA FEL MÁRIAKÉMÉND KEGYTEMPLOMÁT

2019. április 5-én, pénteken délelőtt 11.15 perckor Máriakéménden a Nagyboldogasszony kegytemplomban jelentette be Soltész Miklós államtitkár és Hargitai János országgyűlési képviselő Udvardy György megyéspüspök jelenlétében az örömhírt, miszerint 60 millió forintos állami támogatásból újul meg a kegytemplom.

A hely a baranyai német nemzetiség kiemelt kegyhelye, melynek állaga az elmúlt évtizedekben erősen megromlott. A plébániaépület felújítása az egyházmegye által beadott pályázat révén már zajlik, és hamarosan végéhez közeledik, az elmúlt időszakban pedig a máriakéméndi hívek, a Mecsek Egyesület és a helyi plébánia több részét (pl. kálvária stációi, támfalak, információs táblák) is megújította a kegyhelynek, melyre egyre több látogató érkezik.

A zarándokokat is vonzzák az adományokból felújított csoda szép világhírű Zsolnay angyalok, de műemlékeket keresők is egyre nagyobb számban látogatják a kegyhelyet. Az elmúlt években a búcsúkra érkező vendégek száma is folyamatosan nő, mely mutatja az igényt a kegyhely további romos részeinek megújítására.

Megtekintések száma: 105 | Hozzáadta:: Endi | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 3
0 Spam
3 aranyosfodorka  
No, előbb olvastam a zarándokszállás felújításáról szóló hírt, mint ezt a bejegyzést - abban utaltam arra, hogy jó lenne, ha a templom is támogatást kapna. És láss csodát ! Hát ez is megtörtént ! Nagyon örülök, talán Máriakéménd visszakerül abba a rangsorba, ahol sok évtizeddel ezelőtt a vezető helyen szerepelt.

0
2 Endi  
Én is nagyon örülök. Az összeg, ha minden jól megy elegendő lesz az épület felújítására. Persze ez nem tartalmazza a belső berendezés és a liturgikus tárgyak megújítását (pl. szinte majd elporladnak a templom zászlók, az oltár faszerkezeteinek egy részét megette a szú, stb.) De egyenlőre örüljünk ennek, majd idővel reméljük az apróbb belső részletekre is sor kerülhet.

0 Spam
1 Garai Gézáné  
Nagy örömünkre szolgál, hogy a Kegytemplom megújulásáthoz pénz érkezett. Több is lehetett volna, mivel ősi Kegytemplomról van szó, érdemes lenne megfelelően támogatni a felújítást úgy az egyház, mint a kormány részéről.

Név *:
Email *:
Kód *: