Főoldal » 2019 » Április » 13 » 2019. 04. 13. ESŐBEN IS GYALOGOLT 13-ÁN 13 FŐ SELLYÉTŐL DRÁVASZTÁRÁRA
7:57 PM
2019. 04. 13. ESŐBEN IS GYALOGOLT 13-ÁN 13 FŐ SELLYÉTŐL DRÁVASZTÁRÁRA

A fotóra kattintva láthatók a túravezető képei.

A sellyei vasútállomásról, szitáló esőben, 13 fővel vágtunk neki ormánsági túránknak. Valószínűleg az eső és a sár sok túratársunkat elriasztotta..., ezért voltunk ilyen kevesen.

Hamarosan elértük a város központját, ahol megcsodáltuk a barokk Draskovich-kastélyt, elhagytuk a Gürü nevű sellyei-horgásztavat, és hamarosan betértünk egy fás, ligetes területre. Közben elállt az eső is. Az Adráczi-dűlő után átvágtunk a vasúti síneken és a Bogdásai-erdőben folytattuk utunkat, sorra kerülgettük az óriási pocsolyákat, próbáltuk elkerülni a sárosabb területeket.

Drávaiványitól nyugatra elhaladva a Mokra és a Madraci nevű területeken haladtunk át, előbb erdőben, majd szántóföldek mellett. A Korcsina-csatorna mentén megérkeztünk a Dráva védőgátjához, a kerékpáros pihenőnél elköltöttük ebédünket, majd megcsodáltuk a kihalt horvát település, Révfalu harangtornyát és szép házait. Innen lementünk a festői Dráva-partra, ahol már látszott az elmúlt napok csapadékhozama, mivel a folyó vízszintje jóval magasabb volt a korábbi aszályos időszakhoz képest. Az ártéren haladtunk tovább Lóka, Atak és Rastitye területek érintésével. A Dráva gátját elérve, újra szemerkélő esőben, értük el Drávasztárát, mely zömében szintén egy horvát nemzetiségű falu. Gyorsan megnéztük az 1948-ban épült neogótikus templomot, a Szűz Mária kápolnát és a buszunk indulásáig maradt fél órát a helyi vendéglátóipari egységben különféle koffeines, alkoholos és alkoholmentes italok fogyasztásával töltöttük.

Azt hiszem a szemerkélő eső, a nagy sár, a tócsák és a hűvös idő ellenére mindenki kellemesen elfáradva, szép emlékekkel ült fel a hazafelé tartó buszra és nem bánta meg, hogy nem maradt otthon.

Héjjas Péter, önkéntes túravezető

Megtekintések száma: 244 | Hozzáadta:: Endi | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 1
0 Spam
1 aranyosfodorka  
Ahogy elnézem a Dráváról készült képeket, a múlt heti állapothoz képest rendesen megemelkedett a vízszint. Ami nem baj - kellett az eső nagyon.
Szép időben a kikötőben biztos kellemesebb lett volna eltölteni a buszra várás idejét, mint a kocsmában.

Név *:
Email *:
Kód *: