Főoldal » 2019 » Április » 14 » 2019. 04. 13. SZÁLLÁST AKARTAM FOGLALNI...
0:35 AM
2019. 04. 13. SZÁLLÁST AKARTAM FOGLALNI...

Javaslom, ide senki ne tegye be a lábát!!!

Szállást szerettem volna foglalni a nyár közepére. Az előző utazáshoz nagy szerencsém volt (az első próbálkozásra volt szabad kapacitás 3200 Ft-ért naponta), és általában korábban is viszonylag hamar megtaláltam, ami árban és egyéb tekintetben is megfelelő volt. Most viszont kinéztem egy vendégházat, ahol még az eddigieknél is olcsóbb lett volna a szállás, 3000 Ft.

Felhívtam a megadott számot. Közölték, hogy 6000 Ft. Kiderült a megadott szám a szallas.hu oldalhoz tartozott, és egy közvetítő cégen keresztül bonyolódott volna. Vagyis én nem a tulajjal beszéltem telefonon, hanem a hívás egy központba futott be. Lett volna szabad hely, de én látva az átverést, nem fogadtam el. Tovább kerestem a neten. Ráakadtam a vendégház tulajdonosának telefonszámára. Felhívtam. Megkérdeztem mennyi a vendégház napi díja. 3000 Ft, mint mondta. Na ez így már egészen más, és kezdtem megörülni.

Csakhogy, amikor mondom, mikorra kellene az időpont, azt mondja ő a munkahelyén van (ez reggel 9 órakor volt), nincs előtte a naptárja, hívjam fel este 6 óra után. Ez elég furcsa, hogy valaki szálláshelyet üzemeltet, és nincs felkészülve arra, hogy fogadni tudja a vendéghívásokat. Egy vállalkozónak az a minimum, hogy naptárát, határidőnaplóját mindig magánál tartja. Jó, gondoltam, akkor este. Nem tudom, hányszor próbáltam 6 óra után hívni, kb. fél óránként, de nem vette fel. Gondoltam, majd csak visszahív. Megvolt a vezetékes számuk is, azt is hívtam, de azt sem vették fel.

Másnap délelőtt ismét telefonáltam. Akkor az "úr" felesége vette fel a vezetékest. Mit szeretne? Kérdezte. Udvariasan mondtam, hogy már mennyit próbálkoztam hiába, de erre nem is válaszolt. Akkor neki újból előadtam, hogy mikorra szeretnék szállást foglalni. Hosszasan kotorászott, majd meglelte a naptárat és közölte, nincs szabad helyük akkorra. Jó, akkor mondom lenne kedves megnézni, volna -e szabad hely esetleg a következő hónap elején vagy végén?

Erre én most nem érek rá, itt vannak nálunk a szerelők az udvarban, hívjon vissza a jövő héten. Hát kedves asszonyom én most a héten szeretném a szállásomat rendezni..., ja... akkor, hívjon ebéd után. 12.30 megfelel, kérdeztem. ÁÁÁÁ... inkább egy óra után. Rendben hívni fogom. Én, hogy hányszor próbáltam a mobilt és a vezetékest, de soha többé nem vették fel. Más szállásadók, ha látják, hogy nem fogadott hívásuk van, amint módjukban áll, visszahívnak, nehogy egy kuncsaftot is veszítsenek. Úgy gondolom, aki ennyire megbízhatatlan, ahhoz jobb nem menni, mert még lehet, hogy mire az ember odaérne, nem is lennének nyitva, vagy ki tudja...

Szóval én úgy el kívántam ezt a kabai Király vendégházat, hogy csak na... Kívánom, hogy egy vendégük se legyen. Elnézést, ha dög vagyok, de mindennek van határa...

Végül a helyzet szerencsésen oldódott meg, igaz nem Kabán, egy másik szép kis közeli településen elsőre sikerült szállást találni, méghozzá ennél is olcsóbban, 2000 Ft-os napidíjért. A célpontok innen is viszonylag jól megközelíthetőek lesznek.

Egy szónak is száz a vége, jól fontolja meg mindenki, milyen szállás választ, és ne a szallas.hu közvetítőcéggel lépjen kapcsolatba, mert azok még jó le is húznak.

Megtekintések száma: 72 | Hozzáadta:: Endi | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 1
0 Spam
1 aranyosfodorka  
Csak a vicc kedvéért, beütöttem a gugliba ezt a Kabát, és a Szállásinfo oldalon ez a vendéghát 2500.- Ft-tal van fent...
https://www.szallasinfo.hu/kiraly_vendeghaz/?ln=1
A lényeg: igencsak körültekintően kell eljárni ilyen ügyekben is - azt hiszem, egyedül a személyes megbeszélés biztonságos.
Remélhetőleg.....

Név *:
Email *:
Kód *: