Főoldal » 2019 » Április » 26 » 2018. 04. 26. MEGÚJULT ÉS KIS MÉRTÉKBEN VÁLTOZOTT A NYOMVONALA A SÁRGA SÁV JELZÉSNEK SOMBEREK ÉS GÖRCSÖNYDOBOKA KÖZÖTT
5:30 PM
2018. 04. 26. MEGÚJULT ÉS KIS MÉRTÉKBEN VÁLTOZOTT A NYOMVONALA A SÁRGA SÁV JELZÉSNEK SOMBEREK ÉS GÖRCSÖNYDOBOKA KÖZÖTT

Somberek és Görcsönydoboka között 5 km hosszan megújultak a sárga sáv turistajelzések, melyen egy kismértékű nyomvonalváltozás valósult meg. A Somberek felől jövet a Sombereki-horgásztavat és a turistaszállást elhagyva az út nem egyenesen folytatódik tovább, hanem a kerítésnél nyugat felé fordul, és átkel a Horpács-patakon, melyen új betonelemekből lerakott gyalogos híd épült. A jelzés így kb. 300 m hosszan a patak keleti oldala helyett a nyugati oldalon vezet, majd a Görcsönydobokát Somberekkel összekötő földúton már eredeti nyomvonalon halad tovább. A Keresztelő Szent János templom romjaihoz a patak felől vezet fel út, melynek kitáblázása a későbbiekben megtörténik majd. A turistajelzések felfestését Biki Endre Gábor végezte, melyet anyagilag Somberek és Görcsönydoboka Önkormányzata támogatta. Ezúton is köszönjük a települések segítségét.


Pirossal az új nyomvonal, a régi piros "X"-el áthúzva.


Az új átjáró a patakon.


A régi jelzések megkoptak, ideje volt a megújításnak


Régi jelzés


Az új jelzések

Megtekintések száma: 95 | Hozzáadta:: Endi | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 3
0
3 Endi  
Köszönöm szépen az elismerést. Igen a sárga túra 3. szakaszának bejárása május 11-én, épp erre fog vezetni, többek között ezért is újult meg ez a szakasz.

0 Spam
2 BodKa  
Nagyon szép útvonal.Remélem hamarosan erre fogunk túrázni! Biki Endre Gábornak gratulálok fáradhatatlan munkájához!

0 Spam
1 Árkon-bokron  
Szép munka volt, köszönjük! : )

Név *:
Email *:
Kód *: