Főoldal » 2019 » Április » 28 » 2019. 04. 28. KŐVÁGÓSZŐLŐSRŐL INDULT A MECSEK EGYESÜLET SZÜLINAPI TÚRÁJA
1:25 PM
2019. 04. 28. KŐVÁGÓSZŐLŐSRŐL INDULT A MECSEK EGYESÜLET SZÜLINAPI TÚRÁJA

Kővágószőlős a Jakab-hegy lábánál csodálatos természeti környezetben fekszik. Innen indultunk 13-an a Hadnagy-tó felé, ahol hamarosan villanypásztorral bekerítve, kutyaugatással kísérve találtuk magunkat. A tó magán kézben van, de a tulajdonos készségesen engedélyezte az áthaladásunkat.

Megkerülve a tavat, hamarosan rátaláltunk a Szent Bernadett-kápolnára, melynek még a tetejét is tiszta vörös mészkőből építették a II. világháború befejezésének emlékére. Kővágótőttösre érve szép ligetes, gondozott parkos völgyben a Hideg-kutat is megleltük. A 12. századi műemlék templom tárt kapuval és egy barátságos helyi lakossal várt bennünket. Itt megpihentünk, beszélgettünk a falu életéről, majd elindultunk Tótvár felé. Már indulásnál elmondtam, hogy mivel a BioBia porta tulajdonost váltott, így oda nem tudunk menni. Kővágótőttösön senki sem szállt ki, mivel úgy döntöttünk, hogy kicsit kevesebbre vesszük ezután a szintemelkedést.

Így a Jakab-hegy oldalába felkapaszkodva, onnan a piros négyzeten jöttünk le Kővágószőlősre, ahonnan a 13.05-ös busszal jöttünk haza. Jó hangulatú, szép túra volt. Köszönjük a túrázóknak, akik nem féltek az időjárástól és ezt a programot választották.

Gayer Éva, önkéntes túravezető


Szent Bernadett-kápolna


Jubileumi-kereszt

Fotók: Jovics Ibolya

Megtekintések száma: 207 | Hozzáadta:: Endi | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 1
0 Spam
1 aranyosfodorka  
Ha nem is ragyogott a nap, mégis szép lehetett a friss, zöld ébredő erdőben ez a túra ! Vajon mi lett Bio Biával ?

Név *:
Email *:
Kód *: