Főoldal » 2019 » Május » 23 » 2019. 05. 23. FOLYTATÓDOTT KÉMÉNDEN A BOZÓTIRTÁS
8:24 PM
2019. 05. 23. FOLYTATÓDOTT KÉMÉNDEN A BOZÓTIRTÁS

Ha csütörtök, akkor Máriakéménd. Igaz mostanában már nem csak csütörtökön. Csép Józsival folytattuk a kegytemplom hátsó udvarának megtisztítását. A kerítés mentén húzódó fenyősort szabadítottuk ki a bozót fogságából, ezáltal a kerítések is láthatóvá váltak. Kb. a munka 60%-nál járhatunk, még van jócskán mit tenni, de haladunk, és egyszer kész leszünk. Hiába, 20-25 év elhanyagoltságát nem lehet egyik napról a másikra behozni. Olyan ez, mint a maja városok kiszabadítása a dzsungelből. A levágott ágnyesedéket elégettük. Délután pedig a fűnyírás következett, egészen fél hatig. A plébániaépület műszaki átadása is megtörtént, a szakemberek ellenőrizték az épületet. Kisebb hiányosságok vannak, de azért szép lett.


Ilyen volt reggel...


...és ilyen lett délutánra

Megtekintések száma: 45 | Hozzáadta:: Endi | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 2
0
2 Endi  
Valamikor sok virág volt, egy 18. századi térkép virágoskerteket jelöl kanyargós sétautakkal, akárcsak egy kastélykert. De rózsák, és némi virág az 1990-es évekig még volt, aztán, ahogy egyre kevesebb lett a segítők köre, úgy számoltak fel mindent, és füvesítették a területet, hisz való igaz a plébánosoknak, erre már nem volt idejük, főleg, mióta már csak úgy járnak ide ki és nem is itt laknak.

0 Spam
1 aranyosfodorka  
Bravo !!Nagyon ügyesek voltatok, szinte rá se lehet ismerni a helyszínre.
Milyen szép is lenne, ha valami varázsütésre visszatérne ide a múlt, élettel telne meg a zarándokszállás, a kertben pedig virágok meg zöldségek nőnének.
Na jó, ez tudom az álmodozás netovábbja - kevesebbel is beérem.

Név *:
Email *:
Kód *: