Főoldal » 2019 » Május » 24 » 2019. 05. 24. MEGKEZDTÜK A PLÉBÁNIAÉPÜLET KITAKARÍTÁSÁT
6:03 PM
2019. 05. 24. MEGKEZDTÜK A PLÉBÁNIAÉPÜLET KITAKARÍTÁSÁT

Egy hete készült el a máriakéméndi plébániaépület felújítása, mely elsősorban pályázati forrásból, mintegy 45 millió forintból valósult meg. Mivel a pénz nem volt elegendő, a munkálatok közben a pécsi püspökség újabb 23 millió forintot áldozott, hogy a felújítások befejeződhessenek. Ám még ennél is több kellene, így újabb pályázatot adtak be 15 millió Ft. értékben a belső felújításokra (mosdók, vizesblokkok, belső nyílászárók). Ha sikerül nyerni, néhány milliót, netán mind a 15-öt, a belső korszerűsítés is megtörténhet. Ám addig is adományokat vár a plébános úr, aki megkereste ez ügyben a helyi önkormányzatot, és néhány gazdagabb vállalkozót, hátha tudnak némi pénzzel segíteni.

Mivel a felújítások befejeződtek, meg kellett kezdenünk a kitakarítást, és a bútorok visszahelyezését. Reggel, mikor meglátták a segítők, mi vár rájuk, csak felkiáltottak, Jézus Mária, mi vár ránk. Ahogy teltek a percek, órák, úgy kezdett eltűnni a rendetlenség és a rend kezdett úrrá lenni. Összesen 15-en jöttünk össze, főként máriakéméndiek, de jöttek még Kátolyból is hívek és Pécsről is segítők. Holnap folytatjuk, mert még sok a tennivaló, de most már látszik, hogy egy szép szálláshely alakítható ki, még a meglévő használt bútorokból is, ha még egyszer újakra is telne, akkor meg főként. Megköszönöm mindenkinek, aki eljött és segített.

BEG


Évekig a padláson tároltak egy doboz bögrét, ami tele volt galambpiszokkal,
na pl. az ilyen állapotokat kellett felszámolni, de nem csak ezt,
el sem tudja képzelni, az, aki nem volt itt.


Az étkező


Ipari mennyiségben főztek itt egykor, bizonyítja ez a nagy tűzhely, hiszen sok-sok tömegrendezvény volt, és sok-sok cserkészcsoport szállt meg itt egykor.


Ennyi tartalék szivacsmatrac van


Ilyen jelenleg a szobák felszerelése


Plébános úr és Csép Józsi a villanyszerelést is megcsinálták, újra égnek az izzók a folyosón, és a plébániaépület külső oldalán az ajtók felé is felszereltek új lámpatestet.


A folyosó végi függönykarnisok lyukacskáiba kis világító izzók szerelhetők,
melyek egyedi hangulatot adnak. Rég nem voltak használva. Most plébános
úr újra bekötött az áramot, már csak izzókat kellene hozzá venni,
hogy működjön. Hát ilyen sincs azért akárhol...


A szobákban könyvek is vannak, így lehet olvasgatni.

Megtekintések száma: 54 | Hozzáadta:: Endi | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 1
0 Spam
1 aranyosfodorka  
Csak ámulok és bámulok ! Egyrészt az önkéntes segítők létszámán, másrészt azon, hogy mennyi mindent meg tudtatok csinálni, rendbe-hozni, kitakarítani. Annyira, de annyira szeretném, ha ennek a sok munkának a gyümölcsét is élvezhetnétek, nevezetesen, hogy ez az épület egyszer majd a zarándokok, a túrázók, a csendes lelki békességre vágyók menedéke is lehessen !!!

Név *:
Email *:
Kód *: