Főoldal » 2019 » Május » 27 » 2019. 05. 27. MÁRIAKÉMÉNDEN JÁRT A KOMLÓI NYUGDÍJAS KÖNYVBARÁT KÖR
11:17 PM
2019. 05. 27. MÁRIAKÉMÉNDEN JÁRT A KOMLÓI NYUGDÍJAS KÖNYVBARÁT KÖR

Május 18-án a csepeli plébánia hívei jártak itt, május 25-én délelőtt keresztelőt tartottak a máriakéméndi kegytemplomban, este pedig váratlanul egy svéd csoport érkezett, akiket plébános úr fogadott, mivel én már eljöttem és útban voltam Pécs felé. Május 27-én pedig a Komlói Nyugdíjas Könyvbarát Kör tagjai érkeztek 44 fővel külön busszal. Köztük volt a 94. életévében járó Máriakéméndről elszármazott Elli néni is, aki, ha eljön ide, mindig új erőre kap. A látogatók először a templomudvart, illetve a szitáló eső miatt, annak csak egy részét sétálták körbe, miközben ismertetőt adtam a kegyhelyről. Bent a templomban a falu és a templom történetét meséltem el. A plébániaépületben lehetőség volt kiadványok, képeslapok megvásárlására is.

Biki Endre Gábor, a templom gondnoka


Elli néni


Miután a csoport elment, nekiálltam a fűnyírásnak, bár vizes volt a fű, de újabb több napig tartó esőket mondanak, ami után akkorára nőne a fű, hogy képtelenség levágni rendesen, ezért is álltam neki most.


Estére a Nap is kisütött


Bár a vizes füvet néhol kissé szálkásan nyírta a gép, de mégis rendezettebb az udvar.
A nagy búcsú előtt ismét le kell majd vágni (lehet, hogy még kétszer is.)


Este fél kilencre lettem kész, és zártam be az épületeket.

Fotók: Feketéné M. Erzsike, BEG

Megtekintések száma: 30 | Hozzáadta:: Endi | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 1
0 Spam
1 aranyosfodorka  
Örömmel olvasom az ilyen híreket. Mintha kezdene "terjedni" Máriakéménd híre. Bárcsak igazam lenne, s minél többen jönnének !

Név *:
Email *:
Kód *: