Főoldal » 2019 » Július » 07

2019. július 7-én vasárnap Sarlós Boldogasszony búcsúján 23 fővel megalakult a Máriakéméndi Kegytemplomért Baráti Kör. A baráti kör tagjai és a korábbi segítőink, illetve a Mecsek Egyesület turistái gyűltek össze egy baráti beszélgetésre a kegytemplom udvarán. Az időjárás miatt csak részben tudtunk kint lenni, egy idő után megérkezett egy kisebb vihar némi esővel, ezért bementünk a plébániaépületbe, és ott folytattuk a beszélgetést, majd elfogyasztottuk a közös vacsorát. A nap zárásaként a szentmisén vettek részt a kör tagjai.

A baráti kör célja, hogy havi rendszerességgel óvja, gondozza a kegytemplom udvarát. A tervek szerint a tagok havonta egyszer találkoznak itt, negy ... Tovább »

Megtekintések száma: 128 | Hozzáadta:: Endi | Dátum: 2019-07-07 | Hozzászólások (1)


Kákics

A megyében alig ismert termálfürdő található az Ormánság fővárosában, Sellyén. Ennek ellenére igen magas a látogatottsága, melyet elsősorban a környékbeli 20 településen élők használnak. Gyönyörű szép a fürdő parkja, és maga a kisváros is, szép és rendezett. Sellyére szentlőrinci átszállással vonattal juthatunk el, de buszok is közlekednek, bár egy gyorsjáratot leszámítva, azok menetideje jóval hosszabb, mivel több faluba betérnek. Én magam bevallom, sosem hallottam, hogy Sellyének van autóbusz-állomása is, mégpedig a fürdő közelében. Én mindig úgy tudtam, hogy a főúton lehet felszállni a buszra, de leginkább vonattal utaztam idáig. Igaz az autóbusz-állomá ... Tovább »

Megtekintések száma: 42 | Hozzáadta:: Endi | Dátum: 2019-07-07 | Hozzászólások (2)