Főoldal » 2019 » Július » 25 » 2019. 07. 25. MEGJELENT AZ ÚJ GEMENC - SZEKSZÁRDI-DOMBSÁG, GERESDI-DOMBSÁG TURISTATÉRKÉP
3:55 PM
2019. 07. 25. MEGJELENT AZ ÚJ GEMENC - SZEKSZÁRDI-DOMBSÁG, GERESDI-DOMBSÁG TURISTATÉRKÉP

Örömmel tájékoztatjuk a természet kedvelőit és a túrázókat, hogy megjelent és fóliás tasakban kapható az új Gemenc - Szekszárdi-dombság - Geresdi-dombság turistatérkép, mely kerékpáros térkép is egyben, hiszen tartalmazza a túraútvonalakat és nevezetességeket, valamint kiegészül a vízi-sportok rajongóinak szóló fontos információkkal is. A kerékpárral érkezők a térképet felhasználva válogathatnak a hosszabb-rövidebb biciklis útvonalak között. A Sió parti töltéseken Keselyűsig, valamint Pörbölytől Bátáig földes útszakaszokon lehet kerékpározni. Aszfaltozott utakon tekerhetünk azonban Keselyűs és Pörböly között, valamint a Szent László hídtól a Duna túlsó partjáig, illetve a töltésen Bajáig.

A térkép feltünteti a Szekszárdi- és Geresdi-dombság területén található új dombsági turistaútvonalakat is, az erdei létesítményeket, kereszteket, kálváriákat és kápolnákat. Jó, ha tudjuk, nincs az az applikáció vagy digitálisan elérhető (ingyenes!) térkép, melyen ilyen részletességgel kapnának tájékoztatást egy-egy területről az oda érkezők. Aki biztosan célba szeretne érni, annak a hagyományos papír alapú térképeket javasoljuk, még most 2019-ben is.

Az új térkép elkészültét több egyesület és tapasztalt természetjáró tagtárs segítette, a Mecsek Egyesület részéről Biki Endre Gábor, lektorként működött közre.

A térkép bolti és neten keresztül rendelhető ára 2000 Ft, vagy afeletti, de Biki Endrénél  személyes átvétellel 1750 Ft-ért beszerezhető. A rendelési igényeket a bienga38@gmail.com vagy a 30-452-4579-es telefonszámon lehet jelezni.


Néhány mintalap a térképből

Megtekintések száma: 78 | Hozzáadta:: Endi | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *: