Főoldal » 2019 » Augusztus » 3 » 2019. 08. 03. KÉMÉNDEN DOLGOZTAK A BARÁTI KÖR TAGJAI
6:07 PM
2019. 08. 03. KÉMÉNDEN DOLGOZTAK A BARÁTI KÖR TAGJAI

Augusztus 3-án, szombaton Máriakéménden dolgoztak a Kegytemplomért Baráti Kör tagjai. Már a 6.20-as busszal jöttek a pécsiek, így 7 órától egészen délután 3-ig dolgoztunk, egy fő a deles, ketten a 13.15-ös busszal mentek el. Egy tanuló is segített, aki a kötelező munkagyakorlatát tölti nálunk. Nagyon sok mindent meg tudtunk csinálni a mai nap.

A munkát bent kezdtük, mivel az eső épp akkor állt el, amikor megérkeztünk. A konyha felszereléseit mind leszedtük és rendezetten kerültek vissza az edények a polcokra. A pincelejáró melletti kis veremből több talicskányi sittet és szemetet (műanyaghulladékot) szedtünk ki. A pincelejáróból szintén több vödör szemetet szedtünk össze, a csempéket egy helyre tettük. Közben jó idő lett, a fű is kezdett felszáradni, így nekiálltunk a kinti munkáknak. A szerszámos tárolót teljesen kipakoltuk és kitakarítottuk, a kerítések mentén leirtottuk a vadszőlőt és a gyomnövényeket. A járdák mentén a gyomok majdnem mindenütt ki lettek tépve.

A stációk mellől is a gaz ki lett gyomlálva. A megújult keleti téglakerítéstől elhordtuk, és egy kupacba gyűjtöttük a megmaradt egész téglákat. A templom is kitakarításra került, az oltárra sok szép élővirág került, a másnapi misére.

A munkában részt vett: Biki Endre Gábor, Bélik Andrásné Gizella, Dobosy György, Dobosy Györgyné, Éger Zalán, Horváth Béláné Aranka, Rogner Emília, Tari Zsuzsanna és Várnai Erika. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítségét, mellyel sikerült a kegyhelyet szebbé tenni. Egy hónap múlva ismét találkozunk szervezetten. Persze addig én még jövök, nyírom a füvet, és elvégzem, amit éppen kell.

Biki E.


Az új fal hátulról


A felújított 16 m hosszú új szakasz

Megtekintések száma: 38 | Hozzáadta:: Endi | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 1
0 Spam
1 aranyosfodorka  
Milyen jó, hogy van ez a kis szorgalmas csapat ! Nem voltatok sokan, mégis mennyi mindent megcsináltatok !!!

Név *:
Email *:
Kód *: