Főoldal » 2019 » Augusztus » 23 » 2019. 08. 23. MEGÚJULT AZ ISTVÁN-KÚTI PIHENŐ
9:52 PM
2019. 08. 23. MEGÚJULT AZ ISTVÁN-KÚTI PIHENŐ

A Mecsek Egyesület a terület rendezése után elbontotta a régi, romos állapotú asztal-pad garnitúrát, és két új nagy méretű asztalt helyezett ki padokkal. Egy pad lapja még jó állapotban volt, így az most egy különálló padként funkcionál. Az erdei bútorok és a fából készült kútház is favédő lazúrral kétszer át lett kenve. Az István-kúti pihenőhely három falu felől közelíthető meg. Liptód és Kátoly felől a sárga sáv jelzésű turistaútról, és Máriakéménd irányából pedig a zöld sáv és sárga háromszög felől is rá lehet csatlakozni a sárgatúrára. Az erdei bútorokat és a szerszámokat traktorokkal szállítottuk ki. A munkában részt vett: Biki Endre Gábor, Markesz István, Kállai János és Kállainé Fischer Mária. Az erdei bútorok faanyagát a Mecsekerdő Zrt. biztosította. Ezúton is köszönjük Ripszám Istvánnak, a Mecsek Egyesület ügyvezető elnökének, hogy lehetővé tette a pihenőhely megújítását.


Az elvadult pihenőhelynél már a kút is alig látszott ki.


Az erdei pihenő maradványai


Az emlékkő felirata: ISTVÁN-KÚT 1982. E TERÜLETEN ÁLLT AZ EGYKORI LIPTÓDPUSZTA. FELÚJÍTOTTA A MECSEK EGYESÜLET 2012-BEN.

Megtekintések száma: 146 | Hozzáadta:: Endi | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 3
0 Spam
3 Garai Gézáné  
Tiszteletünket, köszönetünket fejezzük ki, hogy ezt a nem kis munkát elvegeztétek.
Nekünk már az a dolgunk, hogy megbecsüljük, óvjuk.
Jani bácsinak külön köszönet, hogy gépparkját is beveti ebbe az újra értékteremtő munkába.

0
2 Endi  
Örülök, hogy tetszik, köszönjük az elismerést.

0 Spam
1 aranyosfodorka  
Gyönyörű lett !!! Nem tudom megköszönik-e nektek, vagy megdicsér-e benneteket ezért a szép, nagy munkáért bárki - de ha én "bárkinek" jó vagyok, akkor köszönöm minden erre járó nevében, és őszinte szívből örülök,hogy vannak még ilyen áldozatkész emberek !!!!!!
♥♥♥

Név *:
Email *:
Kód *: