Főoldal » 2019 » Augusztus » 27 » 2019. 08. 27. BELÜL IS MEGÚJUL A MÁRIAKÉMÉNDI PLÉBÁNIAÉPÜLET
9:47 AM
2019. 08. 27. BELÜL IS MEGÚJUL A MÁRIAKÉMÉNDI PLÉBÁNIAÉPÜLET

Ismét jó hírt közölhetek. A Pécsi Egyházmegye 15 millió forint pályázati forrást nyert az 1762-ben épült máriakéméndi barokk műemlék plébániaépület (jelenleg zarándokszállás) felújítására. A közbeszerzés már folyamatban van, így várhatóan néhány hónap múlva megkezdődhet a belső felújítás, mely a vizesblokkok cseréjét, villamoshálózat megújítását, a lesüllyedt padlózat cseréjét, és a belső nyílászárók festését tartalmazza.

Ezeket a munkákat a téli hónapokban is el lehet végezni, ami szerencsés lenne abból a szempontból, hogy mire kész, tavasztól, vagy a jövő nyártól ismét fogadhatna az épület vendégeket, immár beül is megújultan. (Ezek után már csak a belső berendezés, korszerűbb ágyak, bútorok vásárlása lenne vissza, ha lenne még további anyagi forrás.) Azonban legyünk nagyon résen. Nehogy mégis azért történjen ez a sok felújítás így hirtelenjében Máriakéménden, hogyha elkészül, egyszer csak kijelentsék, hogy akkor most átadják egy rehabilitációs intézet (drogbetegek és alkoholisták rehabilitációs intézménye került szóba korábban) számára az épületet. Bár az épület megszentelésekor püspök úr kijelentette, hogy ez nem valósul, meg, mert érzékelték az ellenállást a hívek és az egyesület részéről, inkább lelkigyakorlatokat tartanának itt időnként, azért, úgy gondolom az ördög nem alszik, legyünk éberek.

Megtekintések száma: 29 | Hozzáadta:: Endi | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 1
0 Spam
1 aranyosfodorka  
LEGYETEK éberek és csak a szemeteknek higgyetek. A fületeknek ne !
Amúgy meg örülök, hogy a zarándokszállás felújítása folytatódik. Megérdemelte. Most már csak okosan használni kellene - reklámozni, ami talán még a félhalott falun is segíthet(ne).

Név *:
Email *:
Kód *: