Főoldal » 2019 » Augusztus » 27 » 2019. 08. 27. AZ UTOLSÓ KERESZT IS MEGÚJULT, MELY A BARANYAI-DOMBSÁG TURISTAÚTJAI MENTÉN TALÁLHATÓ
9:34 PM
2019. 08. 27. AZ UTOLSÓ KERESZT IS MEGÚJULT, MELY A BARANYAI-DOMBSÁG TURISTAÚTJAI MENTÉN TALÁLHATÓ

Az utolsó kereszt is megújult a Baranyai-dombságban, mely turistaútjaink mentén található. Bár még nagyon sok romos és rossz állapotú feszület van a dombságban, de azok a túraútvonalainktól távolabb. Mi annyit tudtunk felvállalni, hogy azokat újítjuk meg, amik előtt még azért gyakrabban járnak gyalogosok. Ez volt a felújítások sorában az utolsó, és egyben a tizedik. A 10 újjávarázsolt kereszt az alábbi települések mentén fordul elő: Máriakéménd környékén 5 db, Kátoly határában 1 db, Kisnyárád mellett 1 db, Erdősmárokon 1 db, és Geresdlak térségében 2 db.

Utóbbi kereszt, mely most újult meg, még nincs teljesen kész, új feliratos tábla készül a talpazatra, és a megrongált kovácsoltvas kerítés kijavítása van még vissza, az külön költségvetést igényel. A feszület a Baranyai zöldtúra útvonalán (zöld sáv) található a geresdlaki focipályától és műúttól, kb. 400 m-re délre a Maráza felé vezető eperfás út mentén. Felújítása 255.000 Ft-ba került, ennek nagy részét a Geresdlaki Önkormányzat és egyéb helyi szervezetek vállalták. A Mecsek Egyesület 30.000 Ft-tal járult hozzá a felújítás költségeihez. A felújítás munkáit Petrovics Ottó liptódi mester végezte.

Megtekintések száma: 179 | Hozzáadta:: Endi | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 1
0 Spam
1 aranyosfodorka  
10 kereszt-felújítás szép eredmény. Nem tudom, megköszöni-e nektek ezt valaki. Megérdemelnétek....

Név *:
Email *:
Kód *: