Főoldal » 2019 » Augusztus » 28 » 2019. 08. 28. ÁLDATLAN ÁLLAPOTOK URALKODNAK A MISINA-TETŐN - VAJON MIÉRT?
6:13 PM
2019. 08. 28. ÁLDATLAN ÁLLAPOTOK URALKODNAK A MISINA-TETŐN - VAJON MIÉRT?

Már régebben jártam a Misina-tetőn, gondoltam megnézem. Tudtam, hogy egy közel fél milliárd forintos pályázatból kellett volna még 2016 táján megújulnia Pécs megyei jogú város eme turisztikai központjának. Hallottam túratársaktól, hogy a munkák leálltak, s valahogy nem egészen a rend uralkodik. Hát elmentem és megnéztem. Én most úgy döntöttem, nem kommentálom itt jobban a helyzetet, de miután lehiggadtam, megpróbálom egy levélke formájában a jó szándéktól vezérelve a problémákat megírni a város vezetésének, hiszen rengeteg (még külföldi) látogató is érkezik, de sokan csalódásuk okán rögtön visszafordulnak. Ezt a mai nap is megtapasztaltam. Vagy talán valami vendégűzőnek van fenntartva ez a hely? Mert, ha igen, akkor remekül sikerült. És nemcsak a bekerített területen van gond, a pályázati pénzből el nem készült területen kívül is mindenütt az elhanyagoltság uralkodik, például egyetlen virágládába sem ültettek már jó ideje semmit, csak a gaz nő belőlük ki.


Itt szedik az 1100 Ft-os felnőtt, és a 950 Ft-os diák és nyugdíjas jegyeket a TV-toronyba.


Hol van már itt falatozó, csak a rozsdás tábla felirata maradt...


Az egyetlen ami megújult, és szép, az a buszforduló térkövezése, és ezt épp egy BIOKOM-os (köz)munkás söprögette. Vajon feladata miért nem terjed ki a Misina-tető többi épített részére?


A betonlapok felét már benőtte a fű, valószínű
nem tegnap söpörték, tisztogatták utoljára...


Messziről szép!


Kidőlő betonkorlát


Kidőlő kresztábla


Rozsdás és elavult szalagkorlát


A leállított építkezés helyszíne


Kidőlő tájvédelmi körzet tábla. Egyébként évekkel ezelőtt kidőlt innen egy nagy méretű tájékoztató tábla, ami sokáig a fáknak támasztva árválkodott. Mára teljesen eltűnt? Vajon hová lett?


Itt 2016-ban megállt az idő... Ha az építkezés leállt, hová lett a pályázati pénz???


Ha ez már sok volt az idegeknek, tessék kérem ide leülni!


A romos Szigriszt-kereszt elhanyagolva és benőve.


Mikor volt utoljára ez a lépcsősor megtisztítva???


Benőtt és rozsdás korlát a Kis-Tubesi-kilátónál

Megtekintések száma: 704 | Hozzáadta:: Endi | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 3
0
3 Endi  
Köszönöm mindkét hozzászólást. G. G.-nek reagálva írom, a turistautak és turistajelzések kiváló állapotban vannak, azok jól járhatóak. Amúgy ami a TV-toronynál van, azt jobb nem látni.

0 Spam
2 aranyosfodorka  
Szégyen ! Kíváncsi vagyok a "város vezetése "(van ilyen ???) válaszol-e majd leveledre. Nem hiszem, de ha mégis, kérlek tedd közzé a mentegetőzésüket/vagy/és hazugságaikat.
Ugyan már tedd fel ezeket a képeket a FB-ra is, hadd lássa a világ Pécs (egyik) "kimagasló helyszínét" !

0 Spam
1 Garai Gézáné  
Pedig a Turisztikai ügynökség, mint már iparág szárnyal. Egy-két budai letesítményt felújítottak. A Mecsek és Kincses Baranya közepkori állapotokban. A túristautak járhatatlanok. Nem a pár méter lesóderozott útakra gondolok. Ahol rend van, azt önkéntesek végzik a munkát, amit tisztelettel megköszönünk nekik.Lehet itt Európa Kult. Fővárosa, egyebek, mind kirakat, három napig tart.

Név *:
Email *:
Kód *: