Főoldal » 2019 » November » 26 » 2019. 11. 26. A SÁRGA TÚRA VÁNDORLÁSÁNAK TELJESÍTŐI
11:42 AM
2019. 11. 26. A SÁRGA TÚRA VÁNDORLÁSÁNAK TELJESÍTŐI

Véget ért a tavasszal indított Sárga túra vándorlásának 10. befejező szakasza. Baranyából, a Baranyai-dombságból indultunk el, és Tolna megyében Szekszárd környékén fejeztük be a túrát. Nagyon szép, változatos tájon tettük meg a 140 km-t.

Az első túra értékét a meredek löszdombok és erdős völgyek, majd a Keresztelő Szent János-kápolna adta Kisnyárád határában. A második túra látványosságát a Szabari-erdő vöröstölgyese, a vadászház és a hatalmas képoszlop adta. A harmadik túra lenyűgöző pontja a görcsönydobokai Nagy-fa volt. A negyedik szakaszon a vallási emlékek domináltak, tucatnyi képoszlopot és erdei kápolnát fedezhettünk fel. Az ötödik szakasz jellegzetessége a Véménd és Mórágy között elterülő hatalmas tölgyerdő volt.

A hatodik szakasz látványosságát már Tolnában a völgyeket koszorúzó meredek dombhátak és a kiváló panoráma jelentette. A hetedik szakaszon érintettük Berekaljapusztát, ahol a történelem kereke megállni látszik. Két ház áll már csak, és a kis falu utolsó lakója köszöntött minket és mesélt arról a letűnt világról, ami sosem jön már vissza. A 8. szakaszon szintén egy elhalt, aztán némileg újjáéledő kis településen, Ladományon át vezetett utunk. Sokak most jártak itt először.

A 9. szakaszon már Kakasdtól jártuk a Szekszárdi-dombság gyönyörű erdőit, és közeledtünk a szekszárdi borvidék lankáihoz. Utolsó, 10. körünk, egy bónusz ráadás volt, hogy megismerjük a borvidék fővárosát, Szekszárdot. Rövid belvárosi séta és a helyi értékek megtekintése után értük el a Remete-csurgót, és a felette álló kápolnát, mely egykor fontos búcsújáróhelye volt a térségnek, de ma is tartanak itt évente búcsút. Szőlőkön keresztül értük el a Bati-keresztnél található néhány éve átadott kilátót. A kilátóból igen szép panorámát élvezhetünk, beláthattuk a tolnai táj völgyeit, dombsorait.

Mondhatjuk, bejártuk Tolnát-Baranyát. A területi határok érdekessége, hogy többször is átléptünk a megyehatáron, majd újból Baranya megye, majd megint Tolna megye következett. Mit jelentett maga a vándorlás: 10, szakasz, 10 új élmény, 10 találkozás a túratársakkal, 10 kitartás, 10 természetben és a jó levegőn eltöltött nap. Ezúton is megköszönöm minden túravezetőnknek felkészülést, a kitartást, vállalva a hosszabb utazást, és mindent, ami túrák megszervezéséhez szükséges volt.

A túrák létszám adata:

1. szakasz: 82 fő
2. szakasz: 50 fő
3. szakasz: 25 fő
4. szakasz: 22 fő
5. szakasz: 30 fő
6. szakasz: 32 fő
7. szakasz: 42 fő
8. szakasz: 34 fő
9. szakasz: 38 fő
10. szakasz: 36 fő.

Összesen 391 fő vett részt a vándorláson.

 
Teljesítők névsora, akik 9 vagy 10 db túrát teljesítettek, jutalmuk oklevél és kitűző:
 
1. Becze László
2. Biki Endre Gábor
3. Feketéné Móró Erzsébet
4. Hicz Attila
5. Kincses Márta
6. Kolin Bakos Edit
7. Kühár Zsuzsanna
8. Milassin Erika
9. Müller Éva
10. Rüll József
11. Simon Attiláné
12. Szabolcsi Ibolya
13. Szaksz Gáborné
14. Treitz Károly
15. Tóth Róbert
16. Zóka Istvánné
17. Werner Anna
 

Teljesítők névsora, akik 7 vagy 8 db túrát teljesítettek, jutalmuk kitűző:

1. Halmai Zoltán
2. Lovas Móni
3. Treitz Éva
4. Treitz Károlyné
 
Amennyiben van még teljesítő, aki nem szerepel a névsorban, mert nem adta le az igazolófüzetet, kérjük mielőbb jelentkezzen a bienga38(kukac)gmail.com e-mail címen, vagy a 30-452-4579-es számon.
 
A teljesítőknek ezúton is gratulálunk!
 
 
Az oklevelek és kitűzők, december 2. hetétől lesznek átvehetők a Mecsekerdő Zrt. (Pécs, Rét utca 8.), bejáratánál a recepciónál 7.30-16.30 óra között.
 
 
A legszebb igazolófüzet tulajdonosa Rüll József, íme az igazolások:
 
Megtekintések száma: 147 | Hozzáadta:: Endi | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 2
0
2 Endi  
Köszönjük.

0
1 aranyosfodorka  
Egy picit irigylem azokat, akik még ennyit tudnak gyalogolni - és további szép túrákat kívánok !

Név *:
Email *:
Kód *: