Főoldal » 2019 » November » 28 » 2019. 11. 28. SZEZONZÁRÓ MUNKATÚRA TÖRÖKVÁRON
1:38 AM
2019. 11. 28. SZEZONZÁRÓ MUNKATÚRA TÖRÖKVÁRON

Kállai János és Biki Endre Gábor még a tél beállta előtt elvégezték a Törökvári-pihenőhelyen a karbantartási és rendrakási munkálatokat.

Örömmel állapítottuk meg, hogy a pihenőhely egészen rendben volt. A tűzrakóban több hónap után sem volt szemét, mindössze egy szemeteszsák volt telepakolva szeméttel és ez megkötve, fel volt akasztva a mogyoróbokorra. Valakik, ha nem is vitték el, de legalább összeszedték, így nekünk már csak a traktor platójára kellett feldobni.

Az esőbeálló tetejéről lesöpörtük a levelet, hogy a fa szellőzni tudjon, és ne rohadjon a nedves levelektől, de az asztalok és padok környékéről is felsöpörtük őket. Sajnos az erdei bútorok, bár még csak 6 évesek, egyre jobban kezdenek tönkremenni, mert gombák támadták meg, igaz amikor kaptuk őket, már akkor is úgy szedtük le róluk a gombákat. Most már kezelni favédővel nem érdemes. Tart ameddig tart. Talán még egy két évet kibírnak, de ez nem sok. (Régen egy erdei pihenő, persze minőségi fából 20-25 évet is kibírt, úgy, hogy semmivel sem kezelték.)

A kutat leszereltük, mivel téliesíteni kell a fagyveszély miatt. A kék rom jelzésű turistaúton egy zsák szemetet szedtünk össze, főként a Vályús-forrásnál. Ez még abból adódott, amit évekkel ezelőtt a vadászház elbontásakor betoltak a völgybe, és most az eső kimosta a talajból. A Vályús-forrás és Vadászházi-pihenő is ki lett tisztítva. Sajnos az itteni erdei bútorokat is teljesen megeszi a gomba.

Jó érzéssel töltött el a hazaúton, hogy a Schleicher-keresztnél valaki levágta a füvet. Nyáron még kipucoltuk, de az ősszel ezzel mi elmaradtunk. Hát nem így lenne jó Máriakéménden is, ha mindenki egy picit tenne a környezetünkért? Talán mégis van remény?!


Ez a sok gomba mind a pad lábán nőtt ki

Megtekintések száma: 76 | Hozzáadta:: Endi | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 1
0
1 Endi  
És így november végén még van egy kis őszi színhatás, de már csak néhány nap és végleg a köd és a szürkeség veszi át a hatalmat.

Név *:
Email *:
Kód *: