Főoldal » 2019 » November » 29 » 2019. 11. 29. LASSAN ÚTJUK VÉGÉRE JÁRNAK A KÉPOSZLOPKERESŐK
11:28 AM
2019. 11. 29. LASSAN ÚTJUK VÉGÉRE JÁRNAK A KÉPOSZLOPKERESŐK

Eredeti tervünk szerdai túra volt (csak ezen a napon lehet délelőtt busszal bemenni Kisnyárádra), de megijedtünk a beígért esőtől, ezért keddre tettük át, viszont így sokkal kevesebb időnk lett a hat képoszlopra. Nem is jött össze!

Kisnyárádon sikerrel jártunk. A Szent Apollónia képoszlop sima ügy volt, a Szent Bálint már egy kis keresést igényelt, lent a faluban lévőt pedig már a buszból is láttuk.

Irány Székelyszabar, majd Szűr! Felmásztunk a Kálváriára. Ismét megcsodáltuk az ott lévő hatalmas tölgyfát. Már egy nyári túrán is láttam, akkor szebb volt, de így kopaszon is fantasztikus. Felértünk a műútra, átmentünk az autópálya felett, aztán úgy gondoltuk, hogy balra az erdő mellett haladva megtaláljuk a Sarlós Boldogasszony képoszlopot, majd beérve Székelyszabarra, meglesz a másik is. Egy idő után úgy ítéltük meg, hogy nem jó az irány, egyre távolodtunk a célunktól. A GPS szerint a S sáv nincs is messze. 90 fokos fordulat, árkon-bokron keresztül majd csak megtaláljuk. Közben majdnem „keresztülbuktam” 3 db gyönyörű, friss, üde és kívánatos őzlábgomba „dobverőn”. Ez a nap jutalma, nem hagyhattam ott! Találtunk egy széles erdészeti földutat, ami egy idő után találkozott a S sávval, majd a S négyzettel. A Natúr Életmódtanya mellett beballagtunk (buszunk már úgyis elment) Székelyszabarba. Az autós pihenőnél megpihentünk, ettünk, bakancsot pucoltunk.

Mivel a következő buszig rengeteg időnk volt, besétáltunk a faluba. Megkerestük az Adventre felállított Betlehemet. Már kezdett sötétedni! Lementünk a buszmegállóhoz, jó volt az időzítés, hamarosan jött a busz, mohácsi átszállással jöttünk haza.

Legközelebb Székelyszabarba és Szűrbe megyünk, és akkor az Erzsi befejezte. Különböző okok miatt nekem pár túra kimaradt, de majd bepótolom!

Biros Márta


Szent Bálint képoszlop


Szent Flórián képoszlop


Kisnyárád temploma (évek óta bezárva, bár kívül felújították, belül veszélyesen meg vannak a boltívek repedve, miséket már régóta nem tartottak itt, csak időnként a faluházban.)


Körmeneti kápolnák Székelyszabarban


Elvileg van/volt egy negyedik is a faluban.

Megtekintések száma: 30 | Hozzáadta:: Endi | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 1
0
1 aranyosfodorka  
Csak gratulálni tudok ehhez a szép teljesítményhez - köszönet a sok szép fotóért !

Név *:
Email *:
Kód *: