Főoldal » 2019 » December » 1 » 2019. 12. 01. A BARANYAI-DOMBSÁG KÉPOSZLOPAINAK BEFEJEZŐ TÚRÁJA
9:32 PM
2019. 12. 01. A BARANYAI-DOMBSÁG KÉPOSZLOPAINAK BEFEJEZŐ TÚRÁJA

A sűrű reggeli köd nem sok jót ígért. Aztán Mohács felé közeledve oszladozni kezdett, Székelyszabarban pedig már „hétágra” sütött a nap. A buszmegállóban egy hirdetmény almavásárt ígért. Majd veszünk, de első a kötelesség! A levegő hűvös, de a napon nagyon kellemes az idő.

A Nagyboldogasszony templomnál balra, fölfelé indultunk, hamar megtaláltuk a romos képoszlopot, majd fel a Kálváriára. A tetőn már messziről látszott a Sarlós Boldogasszony-képoszlop. Fotózkodtunk, a kilátás csodás, az idő pompás! (Már csak egy kényelmes nyugágy hiányzott egy jó napozáshoz!)

Egy szűk, és sáros szurdokon mentünk le a templomhoz. Irány a Művelődési Ház és az almavásár. Az alma elfogyott, de egy nagyon kedves hölgy beinvitált minket a Német Nemzetiségi Faluházba, ahol megcsodálhattuk az Adventra összeállított kiállítást.

Vissza a buszmegállóhoz, irány Szűr. Megkerestük a Kálvária elején lévő Mária képoszlopot. Rengeteg időnk maradt. A sportpálya egyik padján megebédeltünk, pihentünk, napoztunk, és bakancsot tisztítottunk. A nap egyre lejjebb ment, hűvösödött. Kicsit bámészkodtunk a faluban. (Nagyobb, mint amekkorának első pillanatban látszott.) Jött a Pécsváradra menő busz. Erősen sötétedett, és mire Pécsre értünk szinte „éjszaka” lett.

Biros Márta


Székelyszabar


Sok éve már, hogy nem törődnek igazán ezzel a érdekes formájú kis képoszloppal.

Fotók: FME

Megtekintések száma: 33 | Hozzáadta:: Endi | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 2
0
2 aranyosfodorka  
Látom - sajnos - a székelyszabari kálvárián semmi nem történt. ha csak az nem, hogy ottjártam óta is tovább romlott....

0
1 Endi  
Gratulálok a teljesítésért!

Név *:
Email *:
Kód *: